Menu 

Čini se da je ona prava jesen konačno stigla, a samo nas dani dele od zime, minusa, snega i neizostavnih prehlada. Evo nekoliko saveta kako da prehladu sasečete u korenu.

Prehlade nisu opasne po naše zdravlje, ali mogu biti veoma dugotrajne i neugodne. Ma koliko se branili i jačali imunitet teško da ćemo uspeti pregurati zimu bez curećeg nosa. Ali, postoje načini kako da skratimo trajanje prehlade, a stručnjaci tvrde da postoje tri veoma efektna načina.

Cink

dreamstime_s_32865266

Nabavite tablete za cuclanje koje sadrže cink i čim osetite prve znakove prehlade uzimajte ih na svaka dva sata, a možete koristiti i kapi za nos koje u sebi sadrže cink.

Domaća supa

dreamstime_s_13243525

Domaća pileća supa kojom su nas mame i bake ’šopale’ u detinjstvu je prepuna proteina i povrća i vašem organizmu obezbeđuje sve potrebne nutrijente koji su mu potrebni da se izbori sa prehladom. Saznajte više u tekstu “Pileća supa stvarno leči”.

Beli luk

dreamstime_s_28884915

Iako ga izbegavamo zbog neugodnog mirisa u vreme trajanja sezone prehlade zaboravite na mirise, naoružajte se osveživačima daha i jedite što više belog luka. Ako ga termički obrađujete pazite da to ne radite predugo, jer nakon deset minuta izloženosti visokim temperaturama, beli luk gubi lekovita svojstva. Saznajte kako da “Napravite lekovito ulje od belog luka”.

Pored ovih saveta na LifePress magazinu u sekcijama Zdravlje i Zdravlje iz prirode možete pronaći mnogo prirodnih načina kako da se izborite sa prehladom, gripom i ojačate imunitet.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Retko ko se tokom prazničnih dana može kontrolisati i paziti na ishranu, čak i onima koji imaju problema sa probavom to veoma teško uspeva. Evo nekoliko ključnih saveta za bolju probavu tokom praznika. Piši!