Menu 

Kada dođemo u zrelije godine većina ljudi potajno veruje da dobar sexualni život imaju samo mlađi. To je daleko od istine. Za vas ćemo rado razbiti neke od mitova vezanih za seksualni život u četrdesetima.

Sex nam je sa godinama sve manje potreban

Jedno je sigurno, bez sexa nećete umreti, nije ni hrana ni voda, ali to ne znači da vam je potreban manje od bilo koje druge aktivnosti koja vam pruža zadovoljstvo, bolje emocionalno i fizičko zdravlje. Sex pomaže da krv bolje cirkuliše što pomaže da sve hranjive materije stignu u sve delove tela. Ubrzan rad srca, duboko disanje, sve je to dobro za vaše zdravlje.

Višak kilograma čini vas nepoželjnima

Uživanje u sexu ne zavisi od toga kako izgledate već od toga kako se osećate. Morate imati unutrašnju sigurnost. Umesto teške i kalorične večere priuštite si polučasovnu šetnju, odmah ćete se osetiti bolje. I imajte na umu kad vas partner vidi golu, on ne vidi celulit niti naslage masnoće, on samo vidi „golo“.

Normalno je da sexualna želja opada sa godinama

Istina je potpuno suprotna. Veća je verovatnoća da mlađim osobama opadne libido, posebno kad su žene u pitanju, jer one prolaze kroz mnoge hormonalne promene rođenjem dece, dojenjem… Svi imamo različite potrebe za sexom – nekima je jednom sedmično sasvim dovoljno dok drugima nije. Ako ne osećate apsolutno nikakvu potrebu, tada bi trebalo da posetite lekara.

Prekasno je za orgazme

Žene veruju da ukoliko do četrdesete nisu imale dobre orgazme, da je prekasno da ih dožive. To nije tačno. Neke žene najbolje orgazme su doživljavale nakon rođenja drugog deteta. U četrdesetim trebalo bi da smo svesni svoje sexualnosti. Iskoristite to!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ova zima nas satlno iznenađuje naglo visokim temperaturama što pomaže bakterijama i virusima da se šire i preživljavaju. Ako vas ovih dana boli grlo obavezno isprobajte ovaj čaj od cimeta koji će vam...