Menu 

Redovno perete zube, idete zubaru, čistite ih koncem, ali i dalje niste zadovoljni njihovim zdravljem ni izgledom. Pročitajte koje to namirnice, koje svakodnevno unosimo veoma loše utiču na zube.

 

By: d_pham

By: d_pham

Kisela voda

Često pijenje kisele vode može dovesti do preosetljivosti zubi, mehurići koji se u njoj nalaze imaju visok stepen kiselosti i s vremenom mogu da oštete zubnu caklinu.

Energetski napici

Ovi napici nisu dobri za mnogo toga, pa tako ni za zube. Zamislite da potapate vaše zube u kiselinu, e upravo takav efekat izaziva često konzumiranje ovih napitaka, isto tako oštećuju zubnu caklinu koja zube štiti i uništavaju sjaj.

Karamele i ušećereni orašasti plodovi

Ove slastice su neprijatelj broj jedan za plombe i navlake i zbog toga što se njihovi šećeri zadržavaju na zubima izazivaju karijes.

Mentol bombone

Uglavnom ih koristimo da osvežimo dah, ali ni one nisu dobre za naše zube. Česta upotreba ovih bombona može da ošteti desni i zubnu caklinu, pa čak i da dovede do bolne upale živca.

Suvo voće

Lepljivo i slatko suvo voće lako zapadne među zube. Ako ne čistite zube koncem nakon što ste ga jeli njihovi komadići mogu izazvati karijes i ostaviti mrlje na zubima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

U nekim krajevima Balkana orasi i med spadaju među svadbene običaje kad mladoženjina majka budućoj snahi donosi orahe i med. Ali, jeste li znali da su orasi i med veoma lekovita kombinacija?