Menu 

Kada jetra moli za pomoć na vama je da odgovorite i pružite joj pomoć. U suprotnom ignorisanjem možete trajno narušiti zdravlje. Saznajte koji su to znakovi, koji govore da je vreme za hitan detoks jetre.

Jedan od najvrednijih organa u našem telu ponekad treba našu pomoć. Bilo da smo je opteretili nezdravim životom i ona otežano čisti naše telo od toksina ili oslabili na neki drugi način, znakove koje nam šalje jetra ne smemo ignorisati.

Obično se radi o tome da je jetra zakrčena nezdravom masnoćom i ako se stanje pogorša to prelazi u obolenje, koje se zove masna jetra. Ćelije u jetri se ponašaju kao filteri i ako te ćelije nateknu, ako su pune masnoće onda ne mogu da rade pravilno i mnogi toksini ostaju u našem organizmu i prenose se putem krvi do srca. Nepročišćena krv može da ošteti srce i imuni sistem i dovede do preranog starenja.

Kako dolazi do zakrčenja jetre

By: Bruce

By: Bruce

Alkohol i duvan su, naravno, štetni, ali u većini slučajeva za probleme sa jetrom više je kriva brza hrana, masna, zašećerena, nezdrava i preterano uzimanje medikamenata.

Pored toga, svi mi smo svaki dan izloženi toksinima (hemikalije, pesticidi, zagađenje vode, konzervansi u hrani, teški metali i elektromagnetna radijacija). Oni, neizbežno, ulaze u naš organizam, putem vazduha, koji udišemo, vode, hrane, kozmetičkih proizvoda, … Promenom stila života, prelaskom na organsku hranu i brigom o jetri možemo značajno poboljšati zdravlje.

Znaci na koje treba paziti

 1. Slabo tolerišete dim, ispravanja, alkohol i duvan
 2. Glavobolje se javljaju češće u jutarnjim časovima
 3. Problemi sa probavom (proliv, nadutost, zatvor, često podirigavanje, …)
 4. Problemi sa regulacijom kilograma (uprkos dijeti teško gubite kilograme)
 5. Visok holesterol i trigliceridi
 6. Naslage sala oko struka, stomačić, koji uprkos trudu i vežbana ne nestaje
 7. Često se budite tokom noći (između 2 i 4)
 8. Bolovi u predelu jetre
 9. Pojava refluksne bolesti i žgaravice
 10. Javljaju se tamne tečke po telu
 11. Problemi sa kožom (akne i svrab na koži)
 12. Hrkanje, nesanica i umor su često prisutni
 13. Oko očiju su se pojavile žućkaste kesice

Ukoliko primetite neke od ovih znakova vreme je da očistite jetru i osećaćete se bolje, a kako pročitajte u tekstovima na tu temu, koje smo prethodno pisali – , , , Kako da napravite sok za pročišćavanje jetre, …

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar