Menu 

Bekpeking je iskustvo koje stimuliše sva čula. Putovanje samo sa ruksakom, punom slobodom i avanturističkim poletom ipak treba neke pripreme. Da li ste spremni za novo iskustvo?

Svako može da spakuje potrepštine u ranac i krene na put, ali ipak nisu dovoljni samo dobra volja i želja. Potrebno je izučiti šta vas sve čeka u ovakvoj avanturi, kako se pripremiti, kako se povezati sa ostalim bekpekerima, šta obavezno ponijeti na put i slično. Ovih 5 savjeta će vam pomoći da vaša bekpeking avantura prođe besprijekorno.

Obavezno putno osiguranje

Veliki broj bekpekera, na žalost, ne obezbijedi putno osiguranje prije polaska. Zbog toga mogu imati velike probleme ukoliko im se dogodi neka nesreća ili se razbole. Pored toga što bi u ruksaku trebali nositi mini prvu pomoć, najbolje bi bilo da dogovorite posebno bekpekersko putno osiguranje, za duže avanture.

Gužva u ruksaku

Ne pretjerujte sa stvarima koje stavljate u ruksak. Selektujete ono najvažnije. Nećete, naravno, nositi gitaru ili neke lako lomljive i osjetljive predmete. Nabavite pravi bekpekerski ruksak i pažljivo izaberite odjeću i ostale potrepštine u skladu sa putem i lokacijom.

Pasoš i vize

Prije nego što uopšte izaberete lokaciju morate provjeriti legislativu. Osnovne ili karakteristične zakone zemlje u koju idete, ali i to da li su potrebne vize, da li vam je istekao pasoš, lična karta i drugi dokumenti.

Budžet

Iako je bekpeking jedna od jeftinijih putnih opcija, postoje zemlje u kojima bi vas takav izlet košato više nego klasično porodično ljetovanje. Zato, još jednom, ključna stvar – surfanje Internetom, informisanje. (Pročitajte savjete kako da uštedite na putovanju)

Planiranje

Iako je ovo pravi turistički “slobodni stil”, neki plan mora postojati. Izaberite lokacije koje odgovaraju vašem budžetu i željama. Naravno, morate ostavite mjesta i za spontane stvari.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sezona višanja samo što nije, imate još toliko vremena da se informišete zašto bi ove godine trebalo da ih jedete u još većim količinama. Piši! Širi dalje!