Menu 

Kad se spomene engleska kuhinja prvo što većini na pamet padne je puding, riba i krompirići.

Ipak, engleska kuhinja ima dugu i bogatu tradiciju i istoriju. Odlikuje je jednostavnost, bogatstvo ukusa i upotreba najkvalitetnijih prirodnih proizvoda. A s godinama je u svoju tradiciju uvela i mnoge uticaje drugih zemalja, posebno Indije.

Tradicionalna engleska jela pripremaju se od pečenog mesa, uglavnom teletine, jagnjetine ili piletine sa velikom količinom kuvanog povrća.

Među najpoznatijim engleskim jelima su svakako i riba sa prženim krompirom (“fish and chips”) i čuveni engleski doručak, koji u svojoj punoj verziji sadrži slaninu, grilovan paradajz, prepečen hleb, crni puding (neka verzije krvavice), zapečeni pasulj, pečurke, kobasice i jaja. Uz ovakav doručak poslužuje se čaj.

[one_half]Tu su i brojne pite sa mesom, sirevi i englesko – kolonijalna hibridna jela.[/one_half]

Od slatkih jela tu je nezaobilazna pita od jabuka, razne vrste pečenih kolača i naravno – puding.

Najpopularnije bezalkoholno piće u Engleskoj je čaj,  koji se služi uz slatke kolače ili sendviče koji su takođe engleska tradicija.

Ukoliko ste ljubitelj alkoholnih pića, u Engleskoj će  vas poslužiti vinom a ako više volite  pivo, trebaće vam dosta vremena da probate sve vrste koje su na raspolaganju u tradicionalnim pabovima na koje su Englezi posebno ponosni i smatraju ih nacionalnim obeležjem.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Učinite da vam vaša salata bude pravo super oružje prepuno moći za usporavanje starenja i divnih aroma – dodajte joj rukolu. Piši! Širi dalje!