Menu 

Ako još niste isplanirali svoje letovanje što zbog vremena što zbog finansija onda pročitajte neke od naših saveta koji će vam svakako pomoći i da se organizujete, ali i da uštedite novac.

Iako je sezona u jeku sigurno postoje oni koji još uvek nisu isplanirali godišnji odmor i čekaju zadnji čas pa da na brzinu nešto smisle. Ako i vi spadate među te ljude, onda će vam naši saveti biti više nego korisni.

Na našu veliku žalost letovanje i odlazak na more postalo je luksuz i sve je više onih koji ga sebi ne mogu priuštiti. Ove godine razmišljajte ekonomičnije i uštedite na letovanju.

http://www.dreamstime.com/stock-image-portrait-running-family-beach-image16297651

Letujte van sezone. Smeštaj kao i ponuda po restoranima i kafićima na obali je uvek nešto povoljnija van sezone što znači pre 20.6 i krajem avgusta. Pošto ste na predsezonu zakasnili, putovati možete drugom polovinom avgusta kad su gužve manje, cene su niže, a vreme će po svemu sudeći biti jednako lepo za kupanje i uživanje. Ako vam se ne žuri, istripite još nešto više od mesec dana pa se onda zaputite na more.

Privatni ispred hotelskog smeštaja. Hoteli su u svakom slučaju skuplji od privatnih smeštaja, a danas su mali preduzetnici veoma dobro organizovani i ponudu smeštaja duž cele jadranske obale možete pronaći i na internetu. Možete birati opcije apartmana koje poseduju sopstvenu kuhinju pa ćete na taj način uštedeti na pripremi hrane, a ako budete putovali sa prijateljima i podelite plaćanje smeštaja, vaš budžet će to zaista podneti bez problema.

Letujte u manjim mestima, nepozantim za turiste. Izbegavajte mesta koja vrve turistima jer su tamo cene obično nepodnošljive “običnim smrtnicima”. Birajte manje destinacije i mesta koja nisu “razvikana” i nemaju posebnu turističku ponudu. U Hrvatskoj, Crnoj Gori pa čak i Grčkoj postoji mnoštvo malih, predivnih mesta , savršenih za miran odmor, samo treba da potražite.

Izbegavajte ručavanje po restoranima. Kafići i restorani su mesta gde potrošimo najviše novca tokom letovanja i zato ih izbegavajte u širokom luku. Jedite u malim restorančićima gde se hrani lokalno stanovništvo ili sami pripremajte hranu što je zaista najbolja opcija. Na plažu svako jutro ponesite užinu te dosta sokova i vode da ne biste morali ništa kupovati. Isto tako, obavezno nosite dosta igračaka za klince kao i pomagala za plivanje jer su one što se prodaju na plaži uglavnom preskupe.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-portrait-young-beautiful-woman-spa-health-beauty-concept-exotic-salon-caribbean-beach-lying-massage-desk-image40364437

 All inclusive smeštaj. Možda vam zvuči nedostižno, ali kad sve saberete i oduzmete ako odsednete u hotelima ili rizortima gde su u cenu uključeni svi obroci, smeštaj, oprema za plažu postoji mogućnost da ćete potrošiti manje novca nego da uzmete polupansion u nekom hotelu. Iako će vam se možda činiti skuplje, kad u obzir uzmete sve dodatne troškove verovatno će vas izaći povoljnije posebno ako imate mogućnost da all inclusive smeštaj plaćate u ratama preko neke turističke agencije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ovo vreme je kao stvoreno za razbolevanje, u vazduhu je mnoštvo virusa i bakterija i treba biti posebno oprezan. Ono što ljude muči kad se prehlade ili dobiju grip jeste trebaju...