Menu 

Ako još niste isplanirali svoje letovanje što zbog vremena što zbog finansija onda pročitajte neke od naših saveta koji će vam svakako pomoći i da se organizujete, ali i da uštedite novac.

Iako je sezona u jeku sigurno postoje oni koji još uvek nisu isplanirali godišnji odmor i čekaju zadnji čas pa da na brzinu nešto smisle. Ako i vi spadate među te ljude, onda će vam naši saveti biti više nego korisni.

Na našu veliku žalost letovanje i odlazak na more postalo je luksuz i sve je više onih koji ga sebi ne mogu priuštiti. Ove godine razmišljajte ekonomičnije i uštedite na letovanju.

http://www.dreamstime.com/stock-image-portrait-running-family-beach-image16297651

Letujte van sezone. Smeštaj kao i ponuda po restoranima i kafićima na obali je uvek nešto povoljnija van sezone što znači pre 20.6 i krajem avgusta. Pošto ste na predsezonu zakasnili, putovati možete drugom polovinom avgusta kad su gužve manje, cene su niže, a vreme će po svemu sudeći biti jednako lepo za kupanje i uživanje. Ako vam se ne žuri, istripite još nešto više od mesec dana pa se onda zaputite na more.

Privatni ispred hotelskog smeštaja. Hoteli su u svakom slučaju skuplji od privatnih smeštaja, a danas su mali preduzetnici veoma dobro organizovani i ponudu smeštaja duž cele jadranske obale možete pronaći i na internetu. Možete birati opcije apartmana koje poseduju sopstvenu kuhinju pa ćete na taj način uštedeti na pripremi hrane, a ako budete putovali sa prijateljima i podelite plaćanje smeštaja, vaš budžet će to zaista podneti bez problema.

Letujte u manjim mestima, nepozantim za turiste. Izbegavajte mesta koja vrve turistima jer su tamo cene obično nepodnošljive “običnim smrtnicima”. Birajte manje destinacije i mesta koja nisu “razvikana” i nemaju posebnu turističku ponudu. U Hrvatskoj, Crnoj Gori pa čak i Grčkoj postoji mnoštvo malih, predivnih mesta , savršenih za miran odmor, samo treba da potražite.

Izbegavajte ručavanje po restoranima. Kafići i restorani su mesta gde potrošimo najviše novca tokom letovanja i zato ih izbegavajte u širokom luku. Jedite u malim restorančićima gde se hrani lokalno stanovništvo ili sami pripremajte hranu što je zaista najbolja opcija. Na plažu svako jutro ponesite užinu te dosta sokova i vode da ne biste morali ništa kupovati. Isto tako, obavezno nosite dosta igračaka za klince kao i pomagala za plivanje jer su one što se prodaju na plaži uglavnom preskupe.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-portrait-young-beautiful-woman-spa-health-beauty-concept-exotic-salon-caribbean-beach-lying-massage-desk-image40364437

 All inclusive smeštaj. Možda vam zvuči nedostižno, ali kad sve saberete i oduzmete ako odsednete u hotelima ili rizortima gde su u cenu uključeni svi obroci, smeštaj, oprema za plažu postoji mogućnost da ćete potrošiti manje novca nego da uzmete polupansion u nekom hotelu. Iako će vam se možda činiti skuplje, kad u obzir uzmete sve dodatne troškove verovatno će vas izaći povoljnije posebno ako imate mogućnost da all inclusive smeštaj plaćate u ratama preko neke turističke agencije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Većinu ljudi pomen peperminta sigurno asocira na bombone, žvake, pastu za zube ili čajeve za stomak. Pepermint je veoma zdrava biljka koja ima zaista mnogo lekovitih svojstva i nekada nam se čini da je potcenjena.