Menu 

Kuba je ostrvska država sa stropskom klimom, što znači da je veoma bogata raznim kulturama koje tamo uspevaju, sve se to odrazilo i na tamošnju kuhinju.

[one_half]Kubu poznajemo po Hemingveju, starim automobilima, Če Gevari i naravno Kastru…[/one_half]

Kubanska kuhinja je bogatstvo ukusa i raznovrsnosti, od prvog obroka biće vam jasno u kakvu gurmansku avanturu se upuštate.

Razno tropsko voće, koga ima u izobilju, riža i jaja služe se za predjelo i kao dodatak glavnom jelu. Meso koje je u većini slučajeva svinjetina ili piletina, uglavnom je s roštilja ili u nekim voćnim marinadama.

Manioka, jastog, kornjača…

Osnova većine jela jeste sofrito, a to je mešavina crvenog i belog luka, zelene paprike, bibera i origana. Crni i crveni pasulj su pored riže najčešći prilog, a među osnovne namirnice spada i kukuruz, proso i manioka.

Veoma su česte neobične kombinacije povrća i voća.

Morski specijaliteti su česti, a oni koji se najviše cene sadrže meso jastoga ili kornjače.

[one_half]Omiljeni koktel Ernesta Hemingveja je bio daikiri Papa doble koji je danas poznat i kao Hemingvejev koktel[/one_half]

Popularni zalogaji s nogu su pastelitos, kroketas, bokaditos i nezaobilazni tamales koji se pravi od kukuruznog brašna i svinjetine, a služi se u listu kukuruza.

Od pića tu su neprevaziđeni kokteli Mohito i onaj koji je Hemingvej obožavao Daikiri.

This slideshow requires JavaScript.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Vanila je zasigurno začin koji se najčešće koristi kad je u pitanju priprema kolača, krema i ostalih poslastica. Mahune vanile spadaju među najskuplje namirnice na svetu i to s razlogom. Pored toga što...