Menu 

Osim očigledne uštede vremena i energije u odnosu na fizički odlazak u agenciju, odabir i uplata aranžmana putem Interneta omogućava putniku da se detaljnije informiše o svim uslovima kupovine turističkog aranžmana, da pogleda preporuke, utiske i fotografije sa foto tura, kao i da uporedi više različitih ponuda.

Naravno, pre Internet rezervacije, putnik može da se raspita o detaljima vezanim za željeno putovanje i telefonski, pismeno ili lično.

U želji da putnicima pomogne da razreše svoje nedoumice oko odabira i uplate aranžmana putem Interneta, turistička agencija Putovanja.info pruža odgovore na najčešća pitanja putnika sa kojima se u svom radu sreće.

Kako da znam da se radi o stvarnoj turističkoj agenciji?

U slučaju da postoje bilo kakve sumnje u kvalitet poslovanja bilo koje agencije potrebno je na sajtu Agencije za privredne registre proveriti gde je sedište agencije, PIB i registracioni broj, kao i koliko dugo je prisutna na tržištu.

Osim toga moguće je proveriti i da li je agencija članica YUTE, nacionalne asocijacije turističkih agencija koja ima za cilj unapređenje rada i kvaliteta poslovanja turističkih agencija i zaštitu potrošača turističkih usluga.

Uvek postoji mogućnost da putnik poseti i prostorije u kojima posluje turistička agencije koja aranžmane prodaje putem Interneta i raspita se i lično o detaljima vezanim za putovanje.

Na koji način da platim aranžman koji rezervišem preko Interneta?

Anketa na sajtu turističke agencije Putovanja.info pokazuje da oko 40% ispitanika svoje aranžmane plaća gotovinom do polaska na put.

Osim gotovine, putnicima su na raspolaganju i druge mogućnosti plaćanja. Nakon rezervacije putem Interneta, putnici mogu da plate turistički aranžman onlajn putem: e-banking, onlajn platne kartica ili da izvrše plaćanje drugim sredstvima kao što su devizna uplata iz inostranstva, fakture, itd.

Više o načinima plaćanja putnici mogu da pročitajte OVDE.

Da li je elektronsko plaćanje bezbedan vid plaćanja?

Turisti koji prvi put odlučuju da svoj aranžman uplate putem Interneta često su u nedoumici da li su njihovi podaci bezbedni i da li može da dođe do određenih zloupotreba prilikom plaćanja.

“Kako bi osigurali da putnici lako i bezbedno uplate svoje aranžmane sa bankom smo sklopili ugovor koji garantuje da ceo transfer novca ide preko servera banke a nikakvi podaci korisnika ovih usluga ne ostaju u sistemu agencije, tako da putnici mogu biti sigurni u bezbednost i sigurnost ličnih podataka”, kaže Miloš Lalić, direktor agencije Putovanja.info.

Da li elektronski dokumenti imaju istu važnost kao i papirna dokumenta?

Elektronske uplatnice, vaučeri, ugovori kao i druga dokumenta u elektronskoj formi shodno Zakonu o elektronskoj trgovini kao i Zakonu o turizmu imaju istu važnost kao i papirna dokumenta.

Nakon izvršene rezervacije, putniku se na mejl šalje sva potrebna dokumentacija tako da je moguće potpisati ugovor i izvršiti plaćanje i bez dolaska u turističku agenciju.

Mondo.rs

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Koliko puta vam se desilo da nakon odležane prehlade još danima posle vučete dosadni suvi kašalj koji vam jednostavno ne da mira? Donosimo vam veoma korisne savete kako da ublažite i da se...