Menu 

Rusija je najveća Evropska zemlja a prostire sa na dva kontineta, samim tim njena kuhinja je veoma interesantna i bogata.

Ruska ishrana mogla bi se opisati kao zdrava, ukusna i jednostavna za pripremu. Veoma je raznovrsna, sadrži žitarice, mnogo voća, povrća, morske i rečne ribe, mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Ruska pravoslavna crkva je imala veliki uticaj na kuhinju, pa se tako zbog mnogo dana kada se posti u Rusiji više koristi riba nego meso.

Najpoznatije u svetu su ruske supe i čorbe, zvezda je definitivno šči, supa od kupusa, a odmah za petama mu je boršč.

[one_half]Ono po čemu je Rusija poznata jesu kavijar i vodka[/one_half]

Od mesa najviše koriste govedinu, najpoznatije jelo od govedine je definitivno Stroganof, govedina izrezana na prutiće u umaku od pavlake, gljiva i kiselih krastavaca, peljmeni su takođe jelo po kome prepoznajemo Rusiju a radi se o testu punjenom mlevenom govedinom.

Rusi koriste mnogo rečne i morske ribe, a ipak najveća ruska delikatesa jeste kavijar koji se jede u specijalnim prilikama. Najbolji je onaj od ikre jesetre i lososa.

[one_half]Iako važe za velike ljubitelje vodke Rusi najviše vole piti kvas i kefir[/one_half]

Tradicionalni desert zove se kisel a radi se o želeu od voća, tu su i blini, paška…

Pored vodke Rusi su veliki obožavatelji čaja i kvasa, a nezaobilazan je njihov najpoznatiji mlečni proizvod kefir.

This slideshow requires JavaScript.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svaki zeleni smoothie se sastoji od 3 dela: zeleniš, voće i tečni sastojak. Donosimo vam savete kako da pravite ove napitke na mnogo različitih načina. Piši! Širi dalje!