Menu 

Inspirisani danom svetog Patrika pronašli smo neke od najboljih tradicionalnih pabova u Irskoj.

Jedan od najboljih svakako je McCarthys, pab koji je još 1850 godine sagradio Ričard Mekarti u gradu Fethard smeštenom među divnim maglovitim planinama i vlažnim cestama.

Danas je McCarthy kompleks u sklopu kojeg se nalaze hotel, restoran, pogrebne usluge, prodavnice, pekara, staklarska radnja, kineska prodavnica…a ako pored ovakve ponude nešto zafali na raspolaganju su vam konji koji će vas odvesti gdje treba.

McCarthys je u vlasništvu Anete Marfi, četvrte generacije McCarthys, a naslediće ga njena deca.

Ovaj kompleks svoj uspeh je izgradio na spoju starog i novog. Interijer je ostao nepromenjen još od prvog vlasnika Ričarda. 70-ih godina za vreme velikih promena u Irskoj tri starije žene porodice McCarthys su preuzele posao i bile voljne da malo modernizuju stari prostor.

Današnji posetioci ovog hotela tvrde da se duh ove tri starice još uvek oseti u McCarthys-u.

McCarthys je savršeno mesto za odmor i za one koji veruju u natprirodno, jer se u ovom hotelu nakon smrti poslednje generacije dešavaju čudne stvari, slike padaju sa zidova bez ikakvog razloga. Povremeno se čuje kao da neko kuca na ulazna vrata kada niko nije ni blizu njih.

McCarthys je mesto koje čuva istoriju srednjevekovne Irske i svakako je vredno posete.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Poslednjih dana u medijima se pojavila vest da se u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine pojavila epidemija malih boginja ili rubeole. Ako ne znate šta su male boginje, LifePressMagazin je tu da...