Menu 

Ako volite netaknutu prirodu, zanimaju vas autohtone životinjske vrste i domaći proizvodi onda je park prirode Zasavica pravo mesto za vas.

Zasavica je smeštena na području između južne Vojvodine i severne Mačve, na teritorijama opština sremske Mitrovice i Bogatića. Kroz ovaj rezervat površine 1825 hektara prolazi rečica Zasavica, a netaknuta priroda pružila je utočište mnogim biljnim i životinjskim vrstama. Sa svojim pejzažima, narodnim obeležjima, kulturno-istorijskim spomenicima, Zasavica je jedinstvena turistička celina.

Ovde ćete doživeti posebne trenutke, jer će vam pored raznih aktivnost koje nudi biti i dočaran duh i život davnih vremena.

Da li ćete se odlučiti na višednevni boravak u kampu ili na jednodevni istraživački izlet sasvim je svejedno, jer u Zasavici postoje različiti obrazovni i turistički programi. Odmor, relaksacija, plovidba brodom, sportski ribolov retke biljne i životinjske vrste, pa čak i fotosafari…Ukratko, sve vas ovo čeka ako posetite ovaj jedinstveni park prirode.

Ako volite kampovanje Zasavica je odgovor, jer se u sklopu rezervata nalazi auto kamp, koji kampere snabdeva vodom i strujom, a u sklopu kampa nalaze se i zajedničke prostorije gde se priređuju roštilji, kuvaju kotlići. Obezbeđen je i sanitarni čvor kao i velika kuhinja.

This slideshow requires JavaScript.

Auto kamp Zasavica zaradio je čak tri zvezdice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Zeleni i crni čaj ste sigurno probali i znate sve o njihovim lekovitim svojstvima. Ali jeste li čuli za crveni čaj za koji se veruje da je najzdraviji? Piši!