Menu 

Kao mali najviše smo se plašili da nas izostave iz društva, da nas odbace, ali i kao odraslim osobama taj nam osjećaj izaziva veliku nelagodu. Kako da prebrodite te trenutke?

Lako možemo osjetiti kada smo izostavljeni. Razlozi za to mogu biti brojni. Moguće je da prijateljima treba malo pauze, možda i samoće ili vam žele dati do znanja da im vaše novo ponašanje smeta. Naravno, moguće je da su čuli nešto loše o vama, neki trač ili su pronašli novo društvo, treba im promjena, ne vide se više u vašem krugu, ne dijelite ista interesovanja. A, možda vam i nisu bili pravi prijatelji i žele jednostavno da vas povrijede.

Ma kakvi razlozi bili, vi ste danas odrasla osoba i ne smijete dopustiti da vas to mnogo vrijeđa. Na žalost, došlo je takvo vrijeme, da trebate svašta da očekujete od svakog i zato držite uvijek dozu distance.

Ako vam je zaista stalo do prijateljstva, obavezno popričajte sa “odlutalim kolegom”. Možda ima problema, možda je samo riječ o nesporazumu. U svakom slučaju, taj razgovor će vam dati neke odgovore. (Možda je problem u komunikaciji. Saznajte kako da je popravite)

A ako vidite da je ta priča zauvijek, ili na neko vrijeme, gotova, okrenite se drugim stvarima. Pronađite neki novi hobi, upišite se na ples, volontirajte, pišite, slikajte, otputujte. Taj dio slobodnog vremena, koji ste posvaćivali prijatelju, iskoristite da učvrstite odnose sa partnerom. On vam može, i treba, biti najbolji prijatelj.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Cici

    A šta ako nemate ni partnera?

Napišite komentar