Menu 

Svi smo mi od svojih mama i baka pre stupanja u bračnu zajednicu dobili savete za dobar i uspešan brak. Ali, jesu li ti saveti zaista korisni i treba li da ih slepo poštujemo?

Evo nekoliko „bračnih pravila“ za koje mnogi ženski magazini smatraju da slobodno mogu da se krše.

dreamstime_s_13322828

Jedno od saveta koje je staro jednako kao i pitanje „da li je starija kokoš ili jaje“, jeste ono da ne odlazimo ljuti na spavanje. Istina je u stvari da ukoliko se svađamo dok smo pospani, umorni ili pod stresom ništa dobro iz toga ne može izaći. Ako ste u stanju složite se da se ne slažete i idite na spavanje pa raspravu završite kad budete odmorniji i hladnije glave.

Ni stoporocentna iskrenost u braku nije uvek najbolja opcija. Ne morate partneru da ispričate baš svaki detalj svojih prethodnih veza, to onda uglavnom izaziva poređenje, a poređenje ne može doneti ništa dobro.

dreamstime_s_842805

Kad su u pitanju odmori uglavnom se preporučuje da slobodno vreme provedete jedno sa drugim, ali problem može nastati onog trenutka kad vaš partner i vi imate potpuno različito shvatanje odmora. Vi volite da istražujete, on voli da lenčari, vi želite u planine on na more… U tom slučaju je možda bolje da ponekad na odmore odlazite odvojeno, svako na svoju stranu, ali ne uvek.

Jedna od najčešćih grešaka bračnih parova jeste to što svoju vezu zanemaruju nakon dolaska dece. To što ćete u nekim slučajevima staviti svoju vezu ispred dece ne znači da ste loši roditelji, naprotiv. Ako na prvom mestu radite na svojoj vezi to nije dobro samo za vas nego i za vaše klince, jer je odrastanje sa roditeljima koji se vole i slažu sjajna baza za srećan život.

„Nikad nemojte spavati u odvojenim krevetima” je ono što takođe čujemo od strane onih sa dužim bračnim stažom. Ali ako vaš partner nesnosno hrče, vrti se ili predugo gleda TV dok vi pokušavate zaspati možda je ipak bolje da spavate u odvojenim krevetima, ali ne dozvolite da to utiče na seksualni život i fizičku bliskost.

I na kraju, ne morate svaki trenutak provoditi zajedno. Idealna bi bila opcija da imate zajednička interesovanja, ali ako vaš muž voli da se zanima automobilima, a vi više volite izlete u prirodi ne treba da se obeshrabrujete. Najbolja opcija je da odlazite na različite aktivnosti, ali isto tako nađete jednu zajedničku.

Ne postoje pravila za srećan brak, prilagođavajte ih svojim afinitetima jer je svaka veza kao i svaki čovek jedinstvena i drugačija.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar