Menu 

Šta mislite da li u vreme kada postoji stotine i stotine aplikacija za dogovaranje ljubavnih sastanaka i pronalazak srodne duše i sve više vremena provodimo za društvenim mrežama, druženje olakšano ili otežano?

Danas je ljudima potrebno da naprave samo nekoliko klikova mišem i da dođu do neke osobe, obrate joj se ili pozovu na sastanak. Pomislili biste da je na taj način „udvaranje“ u današnje vreme pojednostavljeno u odnosu na nekoliko decenija ranije, ali da li je to zaista tako? Šta to u stvari znači za ednu zdravu vezu?

Mnoga istraživanja su pokazala da su veze koje su ostvarivale na staromodniji način zasnivane na nekim drugim vrednostima i obično su imale čvrću osnovu nego ove koje počinju putem računara. Prednost koju donose društvene mreže i četovi je samo ta što je potrebno malo manje hrabrosti da bi se obratili osobi koja vam se sviđa.

19720021623_11274c8c94_z

Veoma je važno da u tom prvom kontaktu pazite da i dalje budete ono što jeste, da se ne pretvarate previše jer zaštita u vidu tastature i ekkrana može da bude dvosekli mač, a jednom ćete se morati naći licem u lice sa osobom kojom ste se dopisivali. I to je zamka u koju često upadaju oni koji praktikuju ovakav način komunikacije.

Šta vi mislite da li je lakše danas ili je lakše bilo ranije?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar