Menu 

Marko Vidojković srpski pisac novije generacije napisao je jednu od knjiga koje ponajbolje opisuju život postratne Srbije, Kandže. Krajem prošle godine u knjižare je stigla i „Kandže 2 – Diler i smrt“.

Radnja nastavka popularnih Kandži odvija se u Beogradu – „nekom paralelnom Beogradu koji može, a i ne mora nikad da se desi“, kaže Vidojković.

Kandze2

 

Priča sedam dana prati junaka iz prvog dela koji je 16 godina kasnije postao diler drogom, razbojnik, pljačkaš, a svaki dan mu je ispunjen neočekivanim i neverovatnim događajima.

Droga je u ovom romanu prikazana kao sredstvo koje dele anđeli i od koga svi postaju iskreni, otvoreni, lakše pronalaze rešenja, stvari im bivaju jasnije.

Kandže 2  su savremeni roman u kome se na duhovit način prepliću snovi, realnost, stvarno i nestvarno. Nagoveštava nam da ipak, možda, negde tamo, postoji prilika da budemo bolji, budemo srećniji.

„Samo je pitanje da li smo živi, mrtvi, budni, drogirani ili možda sanjamo“, kaže Vidojković.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Marija

    Obožavam sve Markove knjige. Sećam se prvi put kad sam dobila na poklon njegovu knjigu ”Ples sitnih demona” pročitala sam je čim sam ispratila goste u jednom dahu. :)

Napišite komentar