Menu 

U poslednje vreme mnogo se priča o posebnim lampama koje su napravljene od himalajske soli, a stručnjaci tvrde da su veoma lepe i praktične.

Mnogi tvrde da su ove lampe mnogo više od puke dekoracije i da bi ih trebalo staviti u svaki dom zbog lekovitih svojstava koje poseduju. Dobro je poznato da je himalajska so prilično drava, a istraživanja su pokazala da sadrži čak 84 različita elementa koji uključuju minerale, tragove minerala i mikrominerale. Samo neki od njih su bakar, jod, magnezijum, cink i selen…

Kako lampa funkcioniše

4600383562_f28216f6d4_z

Ova lampa je napravljena od ručno naseckanih komadića himalajske soli, u njoj se nalazi jedna sijalica koja kad se upali zagreva so što podstiče emitovanje negativnih jona poput onih koji se mogu naći u okeanu, za vreme oluje i u velikim vodopadima. Negativni joni dokazano uklanjaju prašinu, polen, perut, dim cigareta, bakterije i neutrališu pozitivne jone koje proizvode monitori, televizori i ostali električni uređaji.

Ova lampa može biti od posebne koristi za sve one koji imaju decu koja pate od raznih alergija, a dokazano je da duvanski dim, polen, prašina i ostali alergeni zagađuju vazduh u zatvorenim prostorijama i mogu izazvati mnoge bolesti pa čak i depresiju. Kad su pak u pitanju pozitivni joni dokazano je da oni povećavaju nervozu, migrene, umor, negativno raspoloženje te usporavaju proces ozdravljenja od mnogih bolesti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar