Menu 

Iako nas uvek uče da je poslastičarstvo nauka i da, ako želite da vam kolači uspeju, morate precizno vagati sve namirnice, profesionalni poslastičari tvrde drugačije.

Većina poslastičara koji žive od pečenja kolača će vam reći da ukoliko kolače pečete kod kuće za svoju porodicu nije neophodno da u gram važete sve namirnice već da se opustite i uživate u onome što radite.

Jedna od zagovornika ovakvog načina pečenja je i Mindy Segal, autorka knjige Cookie Love i vlasnica restorana HotChocolate koji je jedan od najpoznatijih u Čikagu. Ona kaže da kad peče kolače u svom restoranu tačno meri sve namirnice, ali kad priprema poslastice za svoje ukućane i prijatelje onda namirnice jednostavno grabi kašikom, “odokativnom” metodom.

mindi

Mindy tvrdi da ovakav način pečenja neće doneti baš savršene rezultate, ali isto tako kaže da se ne treba opterećivati savršenstvom kada je u pitanju pečenje domaćih keksića za najuži krug ljudi.

Pečenje kolača treba da bude nešto u čemu uživate, što vas ispunjava u svakom pogledu i rezultati će sigurno biti zadovoljavajući.

Pokušajte i vi!

Foto: www.chow.com

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar