Menu 

Bubrezi  imaju veoma bitnu funkciju u našem organizmu, oni regulišu količinu vode i pomažu nam da se oslobodimo nečistoća i zato nam je njihovo zdravlje veoma bitno.

Postoje joga položaji koji nam pomažu da bubrege održimo zdravima.

Balansiranje na rukama

Oslonac nam je na rukama, koje su blago savijene, kolena podignemo na laktove i balansiramo. Ovo je položaj za malo naprednije joga polaznike.

Ratnik

Ovaj položaj pomaže da izbalansiramo telo, osnažuje i rasteže, te nam daje nalet energije.

Niski štap

Ova poza uključuje isometričku koncentraciju u rukama, ramenima, grudima i nogama. Jednostavno balansirajte na prstima nogu i rukama koje su čvrsto na podlozi pored tela savijene pod uglom od 90 stepeni – najsličnije kad se spustimo u sklek.

Kosi štap

Balansirajte na jednoj nozi i ruci, torzo je potuno otvoren sa jedne strane, kukovi su podignuti od zemlje, ruke koja nije na podlozi je podignuta visoko iznad glave, a pogled je usmeren prema njoj. Početnici mogu donje koleno staviti na podlogu.

Pogledajte fotogaleriju:

This slideshow requires JavaScript.

Probajte započinjati dan ovim pozama, sigurni smo da ćete vaše bubrege održati zdravima dugo vremena, a usput ćete ojačati svoje telo. Pokušajte.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. mima

    Ovu jogu nikako nepropustite,jer njome pomazemo u funkciji bubrega,spretmo i sretnio, Mima

Napišite komentar

Zdravlje

Svi smo doživeli “napad” umora, pad snage i osećaj kao da vas je pregazio voz. Nije vam potrebno 10 šoljica kafe – mirisima izbrišite umor. Piši! Širi dalje!