Menu 

Upravo ste se vratili s mora i želite da vam preplanuli ten koji ste dobili što duže traje? Evo šta treba da radite da bi boja ostala što duže na vašem telu.

Da bi vam preplanuli ten ostao kroz celu jesen treba da pratite nekoliko naših sveta i da koristite neke proizvode koji će vam u tome pomoći. Evo o čemu se tačno radi.

Pre odlaska na more bi trebalo da napravite detaljan piling celog tela da bi koža bolje primila boju. Koža tamni nakon što sunce stimuliše proizvodnju pigmenta melanina u koži. Taj sloj kože se skida otprilike svake dve nedelje i zato bi bilo dobro da pre odlaska na more napravite piling i započnete novi ciklus zbog koga će boja duže trajati. Piling ne mora da bude skup, možete samo pomešati morsku so i med i utrljati u kožu za vreme tuširanja.

Tablete za sunčanje. Na tržištu se takođe može naći mnoštvo različitih tableta koje će vam pomoći da bolje potamnite tokom letovanja. Te tablete treba da sadrže likopen i beta karoten kao i negujuća ulja, a svi ti sastojci podstiču produkciju melanina.

Pijte vodu. Veoma je važno da pijete puno vode, jer kad organizam nije dovoljno hidriran koža počne da se peruta, a na taj način se skida i boja. I zato kad se vratite s mora svakog dana pijte obaveznih osam čaša vode.

4378878073_a5812277cb_z

Održavajte kožu mekanom. Baš kao i hidratacija veoma je važno da vam koža bude mekana i nakon odmora bi trebalo da nanosite hidratantne kreme čak dva puta dnevno.

Izbegavajte depilaciju voskom. Da biste sačuvali boju trebalo bi da izbegavate depilaciju voskom kao i preparate za kožu koji sadrže voćne kiseline jer one efikasno skidaju boju, a to nikako ne želite.

Koristite ulje umesto gela za tuširanje. Iskoristite svaku priliku da dodatno hidrirate kožu, a jedan od najjednostavnijih načina da to postignete jeste da umesto standardnog gela za tuširanje koristite ulje za tuširanje koje ne isušuje kožu.

Koristite losione sa sjajem. Nakon što ste dobili željeni preplanuli ten na poseban način ga možete istaći losionima za telo koji u sebi sadrže blagi sjaj.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar