Menu 

Djeca obožavaju prskalice, posebno ljeti kada su velike vrućine. Napravite im ovu jednostavnu prskalicu, pa im se pridružite i rashladite se i vi.

Prskalicu pravite od PVC cijevi i sam proces nije mnogo zahtijevan. Uputstva smo pronašli na sajtu Instructables, ali i na blogu 4men1lady.

Materijal i izrada

Biće vam potrebno: dvije 3 metra duge PVC cijevi, 3 navojna čepa, poklopca, 1 povezivač za crijevo, 2 PVC koljena, 2 T navoja , PVC cement, bušilica, testerica, metar.

Od cijevi izrežite: 2 dužine od po 150 cm, 1 od 120 cm i 4 od 45 cm. Uz pomoć PVC cementa spojite cijevi sa PVC koljenima i navojnim čepovima kao što je prikazano na slici. Na jedan kraj cijevi (donje) stavite povezivač za crijevo, a na preostale 3 navojne čepove.

Probušite rupe na gornjoj cijevi, a možete i na uspravnim cijevima. (Ovaj postupak možete obaviti i prije spajanja cijevi). Sačekajte da se PVC cement osuši, spojite povezivač sa crijevom, postavite prskalicu u dvorište i pustite vodu.

Detaljnija uputstva kako da napravite ovu prskalicu za djecu možete pronaći na fotografijama, ali i na sajtu Instructables.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar