Menu 

Cvekla, posebno njen sok se preporučuje obolelima od raka i leukemije. Saznajte zašto je tako dobra i kako najbolje iskoristiti cveklu.

Pigment, koji daje cvekli bogatu “ljubičastvenu” boju zove se betacijanin i vrlo je moćan antikancerogani sastojak. Iako je najefektivnija kod borbe protiv raka debelog creva, odlično se pokazala i u borbi protiv raka dojke i drugih vrsta ovog obolenja.

Terapija

Mnogi pacijeniti su probali terapiju cveklom, sirovom hranom i sokovima. Mnogi od njih se i danas kunu da ne bi mogli proći kroz terapije niti se izboriti sa bolešću bez cvekle. Suština terapije je da konzumirate oko 900 gr sirove cvekle, izrendane ili izgnječene, dnevno. Možete je piti i u vidu soka, pomešanog sa sokom od mrkve, krastavca i jabuke. Takođe, preporučljivo je da cveklu jedete u kombinaciji sa drugim povrćem ili voćem (ako je miksate u blenderu i pravite sok), jer je cvekla vrlo jaka i potrebno ju je razblažiti.

U jednom istraživanju učestvovala su 23 pacijenta sa uznapredovanim rakom (bez mogućnosti operacije). Njima su davali dnevno 230 ml soka od cvekle 3 do 4 meseca. Čak 21 pacijent je pokazao znakove poboljšanja i oporavka.

Takođe, već nakon 2 do 3 sedmice redovne konzumacije soka od cvekle i zdravi ljudi osećaju značajno poboljšanje kada je u pitanju zdravlje, imaju jači imunitet i osećaju se mnogo jače.

Nabolje je da ga pijete ujutro na prazan stomak. Doručkovati možete sat vremena posle.

Ekstremne dijete

Neki pacijenti su pristali na strogu terapiju i pili su samo sok od cvekle duže vreme, povremeno u kombinaciji sa drugim voćem i povrćem. Isključivo sveže, organsko. Drugi su, pored redovne konzumacije 900 gr cvekle, uz pomć nutricionista, napravili svoj dijetalni plan i jeli samo sirovu hranu. Mnogi od njih su posvedočili da su se izlečili samo na taj način, bez hemoterapija i zračenja.

Drugi su pristali na standardne načine lečenja, ali su istovremno prigrlili zdraviji način ishrane, sirovo povrće i nezaobilaznu cveklu.

Pročitajte i tekst – .

Piši!
Širi dalje!
12 komentara
 1. Ella Raan

  :-) ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ Oauuu

 2. Senad Ahmetovic

  upravusi ljepotice manjika cvekla je ekstra

 3. Manjika Nikolić

  obozavam cveklu

 4. Snjezana Misic

  Ja je jako volim8

 5. Nada Bogdanovic

  volim i svjezu,a ne samo kuhanu.

 6. Ivan Nikolic

  naj salata

 7. Jasna Komnenovic

  Volim

 8. Slavica Cvetkovic

  Obozavam cveklu :)

 9. Snezana Marinkovic

  I zdrava i veoma ukusna!

 10. Boba Nicetin

  cvekla je jako zdrava..

Napišite komentar