Menu 

Ako ste se ceo vikend odmarali, ugađali sebi i svojoj porodici, nedeljno veče rezervišite da obavite male posliće u kuhinji i pripremite se za novu radnu nedelju.

Dobra organizacija je pola posla, u to možete biti sto odsto sigurni i zato nedeljom pripremite kuhinju za naredne dane kada će biti veća frka, strka i manjak vremena. Mi naravno imamo nekoliko saveta.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pregledajte frižider. U nedelju uveče pregledajte frižider, raspoedite ostatke za sledeću nedelju, pobacajte sve čemu je prošao rok i sastavite spisak namirnica koje nedostaju. Isto tako, pobrišite police i počistite mrvice da vas u ponedeljak ujutro ne dočeka prljavština. Nemojte nas pogrešno shvatiti, ne savetujemo vam da detaljno čistite frižider već samo da napravite brzu reorganizaciju.

Unapred pripremite užinu za klince. Postoji mnoštvo recepata za užine koje možete pripremiti unapred za celu radnu nedelju. Tu su razne proteinske pločice, granola pločice i peciva. Pregledajte naše kategorije “Doručak”, “Peciva i testa” i odaberite ono što će vaši ukućani najviše voleti.

Prebrišite radne površine. Ne dozvolite da vas prvi radni dan ujutro dočekaju prljave radne površine. U nedelju uveče, složite svo suđe i prebrišite radne površine i ponedeljak će vam sigurno lakše pasti. Prebrišite i šporet, sudoper te kuhinjske ormariće.

Prljave krpe stavite na pranje. Kuhinjske krpe se prilično prljaju i sigurno ih menjate više puta nedeljno, ali neka vam postane navika da nedeljom uveče stavite čiste krpe da bi vas ujutro dočakale čiste i mirisne krpice.

kolačići

Ugodite sebi. Taj nesretni ponedeljak je dan koji malo ko voli i zato se potrudite da ga dočekate opušteni i bez dodatnog stresa. Nedeljom uveče ugodite sebi i svojim ukućanima tako što ćete pripremiti neku slatku zakusku, palačinke, krofne ili keksiće. Na kraju krajeva možete se jednostavno nagraditi čašom dobrog vina da se pripremite za nove radne pobede, nemanje vremena i frku koja počinje ponedeljkom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar