Menu 

Iako meteorolozi ponovno najavljuju velike vrućine, kalendarski nam se jesen uveliko približila. Donosimo vam nekoliko malih sveta kako da pripremite vaš dom za jesen. U pitanju su sitni poslovi koji će samo nagovestiti dolazak novog godišnjeg doba.

Veoma je važno da na svakom prelazu godišnjih doba napravite neke promene u domu bez obzira što potajno priželjkujuete da leto još uvek traje. Evo šta treba da uradite.

Pospremite nered. Skupite sve one stvari koje koristite isključivo leti i spakujte ih za sledeću godinu. Tu mislimo na japanke, šešire, kreme za sunčanje, suncobrane. Na taj način ćete smanjiti nered u vašem domu, a ujedno će vam sve biti spremno, na jednom mestu za sledeću godinu.

3021045971_644746a62d_o

Spakujte baštensku garnituru. Nipošto ne ostavljajte garnituru za sedenje napolju tokom cele godine jer samo propada, a sigurni smo da je želite koristiti i sledeće godine. S druge strane pomalo depresivno izgleda letnja garnitura koju šibaju kiše i snegovi tokom cele godine. I da, obavezno je detaljno očistite pre nego je spakujete da izbegnete stvaranje plesni.

Osvežite kuću šarenim jastucima. Ako baš ne želite da se odreknete leta tek tako, donesite ga u kuću. Osvežite vaš dnevni boravak velikim ukrasnim jastučićima živih boja.

Pregledajte kuhinjske ormariće. Pregledajte sve kuhinjske ormariće u špajzu i u kuhinji, pobacajte sve što vam nije potrebno i sve očistite jer će vam biti potreban dodatni prostor za pripremanje zimnice. Isto uradite i sa ormarićima u kupatilu, pobacajte sve ono što ste koristili tokom leta, a što nećete moći i sledeće godine.

11637373744_9cfa01c86a_z

Zamenite otirač pred vratima. U jesen će vam biti potreban neki otporniji otirač i zato nabavite novi u jesenjim bojama koji će izdržati brisanje cipela od kiše i blata.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar