Menu 

Koga ne bi oduševila ideja školske table na vratima frižidera? Od kako su postale enterijerski hit možemo ih naći na zidovima u dečijim sobama, na vratima, na kuhinjskim elementima, …

Mnogi misle da je to teško izvodivo i da je materijal gotovo nemoguće naći, ali ovaj tutorijal će vas ubediti u suprotno. Na školskoj tabli moći ćete zapisati listu stvari za kupovinu, podsetnik na dnevne obaveze, poruke za ukućane, pa čak i recepte. Vreme je da obradujete svoje klince ili da pomognete „Zdravku zaboravku“.

Zato, na posao!

Chalkboard Fridge6Biće vam potrebna boja za školske table, četka ili valjak, zaštitni papir za nameštaj i zaštitni sloj za vaš frižider.

1. Znamo da želite što pre da imate svoju tablu, ali morate misliti i na svoj frižider. Naravno, ne želite da ga oštetite. Zato je najbolje da ispitate kakav je površinski materijal frižidera i kako da ga zaštitite pre tretiranja. Raspitajte se kod prodavaca u prodavnicama boja i lakova. Oni vas mogu posavetovati. Najverovatnije da ćete dobiti instrukcije da prvo nanesete zaštitnu, pozadinsku boju (koju možete kupiti kod njih) ili da stavite veliku zaštitnu samolepljivu foliju/tapetu, preko koje ćete nanositi boju za školsku tablu.

2. Nakon što kupite boju i pozadinsku zaštitu, obložite papirom pod i ostale površine oko frižidera da ih ne uprljate bojom.

3. Ukoliko vaš frižider ima ručke, možete da ih uklonite, ali nije obavezno.

4. Nanesite zaštitnu boju (prema uputstvima) ili stavite samolepljivu foliju.

5. Boju za školske table možete naći u većini prodavnica boja i lakova, mada je izbor boja slabiji (obično su u ponudi samo zelena ili crna). Dovoljna vam je jedna kantica boje (oko 0,70 kg, jer pokriva od 4 do 7 m² u jednom sloju), ali preporučuje se da boju nanesete u dva ili čak tri sloja, pa ako želite kvalitetniju tablu ili imate veći frižider, kupite još jednu kanticu.

Boju pripremite prema uputstvima, nanesite četkom ili valjkom u dva ili tri sloja. Sušenje između slojeva treba da bude minimalno dva sata, a do prve upotrebe trebate sačekati minimalno dva dana. Ipak, mnogi DIY majstori savetuju da sačekate duže, čak sedmicu ili dve, posebno ako ste naneli više slojeva.

Chalkboard Fridge5

6. Za kraj, kada naneste zadnji sloj boje i ostavite ga da odstoji dva sata, preporučljivo je da prešarate celi frižider kredom da bi ste poravnali evenutalne nepravilnosti. (položite kredu vodoravno da bi ste šaranjem lakše zahvatili veću površinu). Ipak, najbolje bi bilo da se, što se tiče ovog koraka, posavetujete sa prodavcem kod kojeg ste kupili boju za školske table, jer je moguće da sve boje ne reaguju isto.

I to je to! Pišite, crtajte, ostavljate jedni drugima šaljive poruke ili viceve, napravite podsetnik ili mini planer – šta god želite, važno je samo da je vaša kuhinja postala mnogo zabavnije mesto, zar ne?!

Chalkboard Fridge8

 

 

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. maja lo

    pitala sam po farbarama,gledaju me u cudu.imaju samo masne boje za zid. razocaranje….moram pitati u ns ili bg.
    a ideja je suuuuper

  2. Frižider kao školska tabla? | Dinera

    […] Izvor fotografija: Foto1, Foto2, Izvor teksta Dinera.rs i lifepresmagazin […]

Napišite komentar