Menu 

Pisali smo o detoksikaciji celog organizma, jetre pa čak i ljubavnog života, a danas vas učimo kako da napravite detoks tretman za vašu kosu.

Detoksikacija kose će izvući sve štetne materije koje se nakupljaju u kosi čineći je suvom i ispucalom, u tome će vam od velike pomoći biti glina koja će pomoći da vašoj kosi vratite sjaj i zdravi volumen.

Tretman koji ćemo vam predstaviti je najefektniji za kosu koja je prirodno masnija jer kosu neverovatno dobro čisti od masnoća, ali isto tako mogu da ga rade i oni čija je kosa suva pa čak i pomalo kovrdžava.

Uz glinu za detoks tretman kose biće vam potreban i biljni čaj koji zavisi od boje vaše kose.

Ako imate svetliju kosu skuvajte čaj od mešavine kamilice i koprive dok će vam za tamniju kosu biti potreban čaj od ruzmarina i koprive.

dreamstime_s_27807144

Detoks maska od gline

Sastojci:

  • Šolja biljnog čaja
  • ½ šolje sirćeta od jabuke
  • ¾ šolje bentonit gline
  • 10 kapi eteričnog ulja po izboru

Ohlađen čaj i sirće stavite u blender i polako dodavajte kašiku po kašiku gline dok ne dobijete glatku smesu približno gustine jogurta. Na kraju dodajte eterična ulja, još kratko promešajte i spremite u plastičnu flašicu.

Masku nanosite na vlažnu kosu počevši od korena kose prema vrhovima. Ostavite masku da deluje 5-20 minuta (pazite da se ne osuši na kosi) pa isperite mlakom vodom.

Napomena: bentonit glina nikako ne sme doći u kontakt sa metalom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jeste li znali da bolove možete olakšati uz pomoć kajenske paprike? Naučite kako se priprema melem koji će vam biti pravi spas protiv raznih bolova. Piši! Širi dalje!