Menu 

Pisali smo o detoksikaciji celog organizma, jetre pa čak i ljubavnog života, a danas vas učimo kako da napravite detoks tretman za vašu kosu.

Detoksikacija kose će izvući sve štetne materije koje se nakupljaju u kosi čineći je suvom i ispucalom, u tome će vam od velike pomoći biti glina koja će pomoći da vašoj kosi vratite sjaj i zdravi volumen.

Tretman koji ćemo vam predstaviti je najefektniji za kosu koja je prirodno masnija jer kosu neverovatno dobro čisti od masnoća, ali isto tako mogu da ga rade i oni čija je kosa suva pa čak i pomalo kovrdžava.

Uz glinu za detoks tretman kose biće vam potreban i biljni čaj koji zavisi od boje vaše kose.

Ako imate svetliju kosu skuvajte čaj od mešavine kamilice i koprive dok će vam za tamniju kosu biti potreban čaj od ruzmarina i koprive.

dreamstime_s_27807144

Detoks maska od gline

Sastojci:

  • Šolja biljnog čaja
  • ½ šolje sirćeta od jabuke
  • ¾ šolje bentonit gline
  • 10 kapi eteričnog ulja po izboru

Ohlađen čaj i sirće stavite u blender i polako dodavajte kašiku po kašiku gline dok ne dobijete glatku smesu približno gustine jogurta. Na kraju dodajte eterična ulja, još kratko promešajte i spremite u plastičnu flašicu.

Masku nanosite na vlažnu kosu počevši od korena kose prema vrhovima. Ostavite masku da deluje 5-20 minuta (pazite da se ne osuši na kosi) pa isperite mlakom vodom.

Napomena: bentonit glina nikako ne sme doći u kontakt sa metalom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...