Menu 

Imate ravnu kosu? Želite veći volumen? Donosimo par jednostavnih trikova koje biste trebali isprobati.

Devojke sa ravnom kosom, posebno one koje imaju „klizavu“ neukrotivu kosu, imaju velikih problema sa stvaranjem, ali i održavanjem volumena. Frizura koju namestite traje obično kratko, a ako je  „ukočite“ raznim preparatima izgleda neprirodno. Da biste dobili i održali volumen držite se ovih saveta i trikova.

Pranje

susenje kose smehNe perite kosu svaki dan i ne koristite jake šampone. Ne šamponirajte dva puta. Previše pranja uklanja prirodna ulja sa vaše kose, koja su zadužena da ona izgleda zdravo i živahno.

Sušenje

Ovaj ste trik verovatno znali, ali pitanje je da li ga se pridržavate. Sušite kosu uvek okrenutu prema dole. Kada bude upola ili gotovo suva našpricajte je lakom za kosu i ostanite tako bar 30 sekundi – ne podižite glavu odmah. Tih 30 sekundi je potrebno da bi se 0čvrsnuo.

Soda bikarbona

Možete preći na prirodne načine pranja (Da li biste mogli bez šampona? Pranje kose na novi način) ili svesti pranje na jednom ili dva puta sedmično i to sodom bikarbonom. Pomešajte sodu bikarbonu sa vodom u odnosu 1:3, umasirajte to u kosu i ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Isperite. Zanimljivo je da će kosa na ovaj način živnuti i podići se, dobiće volumen, a zadržaće čistoću gotovo sedam dana.

kosa na vetruNavika

Ma koliko neverovatno zvučalo i vaša kosa može da stekne određenu naviku. Ne vežite je i ne nameštajte svaki dan na isti način. Menjajte rutinu, frizure i volumen će biti bolji.

Frizure

Podignite kosu u rep i začešljajte je prolazeći četkom skroz do korena kose dok je ne zagladite i ne izravnate. Rastresite je tako što ćete par puta proći kroz kosu prstima i povežite je sa bar dve šnalice.

Kada budete sušili kosu podignite je od korena četkom. Uzimajte deo po deo, stavite četku ispod pramena da kosu zadignete i tako sušite. (Ovo možete raditi i sa okruglom četkom). Nije potrebno da fenirajte, samo držite četku uz koren kose zadižući je.

kosa stilizovanaVeći volumen možete dobiti i ako kosu izgužvate i ostavite da se osuši na suncu. Operite je, izgužvajte peškirom (ne češljajte) i sušite na suncu – poželjno sa povremeno glavom okrenutom prema dole. U sprej bocu stavite šolju vode i 3 kašičice morske soli. Dok se kosa suši povremeno je našpricajte tom mešavinom i gnječite. Dobićete takozvane morske valove u kosi.

Uvrtanje

Naveče kada operete kosu i osušite je podelite je na nekoliko delova i uvijte ih u male punđe ukosnicama. (Možete koristiti i male „krofne“ za punđice – Jednostavni trikovi da brzo ukovrdžate kosu). Ujutro ih samo odmotajte i rastresite pramenove.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!