Menu 

Ako ste već odlučili da promenite boju kose ne zalećite se na prvu. Neka prva promena bude ona prava, kojom ćete zadiviti sve. Pročitajte koja je vaša idealna boja kose.

Prvi korak – boja kože

Mnoge crnke greše ako misle da tek tako mogu postati plavuše, a važi i obrnuto. Rađamo se sa usklađenom bojom kože i kose i to je ta idealna kombinacija, ali nije ni promena, s vremena na vreme loša. Nijanse mogu da donesu značajanu promenu na bolje – da od vas naprave novu osobu.

Ako izaberete boju koja je u kontrastu sa vašom kožom (a da ne pričamo o obrvama) možete napraviti grešku zbog koje ćete se gorko kajati.

Kada je u pitanju boja kože obično razlikujemo topli i hladni tip. U topli tip spadaju svi oni sa malo tamnijom kožom – smećkastom, zelenkastom – sa smeđim očima ili sa zlatnim ili smeđim flekicama. U tom slučaju vama odgovara – karamel boja, zlatno smeđa, smeđa sa zlatnim ili crvenim pramenovima, crvena, boja čokolade, toplije nijanse smeđe.

Bilo koja boja koja ima za bazu crveno-narandžastu i zlatno plave nijanse će vam dobro stajati. Izbegavajte čisto plavu, ljubičastu, bež i pepeljaste nijanse.

U hladni tip spadaju svi oni sa svetlijim tenom, ružičastim, rumenkastim sa, obično, svetlim očima. Vi možete odabrati boju kafe, pepeljasto smeđu, plavu… Izbegavajte zlatnu, crvenu i bronzane tonove. Vama može odgovarati i “gavran” crna (lep kontrast, mističan, za one sa bleđim tenom), mirniji pepeljasto smeđi tonovi. Plava boja bi trebala da ima platinaste prelive ili one boje leda. Ako birate pramenove mislite na boje pešenice i meda.

Ukoliko imate izrazito tamno lice trebate svakako izbegavati sve svetlije, posebno plave nijanse, jer ćete izgledati u potpunosti neprirodno. Za vas su najbolje postapene promene u malo svetlije nijanse sa pramenovima.

Internet trik

Na internetu danas postoji mnoštvo sajtova i programčića gde možete samo ubaciti svoju sliku i dobićete rezltat koja vam frizura i boja najbolje odgovara.

Kada kupujete farbu morate imati na umu da ono što vidite na kutiji možda neće biti tačno vaša boja kose. Zato je najbolje, ako se prvi put farbate da probate sa plutrajnom bojom, koja će se brzo isprati. Tako da, ako pogrešite, šteta neće biti velika.

Ako se farbate prvi put ili ste se odlučili na neku drastičniju promenu idite kod proverenog stručnjaka, frizera sa iskustvom i posavetujte se prvo sa njim pre nego kupite farbu. Neki frizeri vam čak mogu napraviti kombinacije boja kreirane samo za vas.

Pročitajte i o još jednom stilu u tekstu – .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svaki dan smo izloženi delovanju štetnih toksina, trovača zdravlja, koji narušavaju naše zdravlje. Iako ih ne možemo u potpunosti izbeći, možemo ih kontrolisati uz malo truda. Piši!