Menu 

Veoma je ukusan, savršeno se slaže sa džemom, od njega možete praviti razne poslastice, a i sjajan je izvor proteina pa ga možete koristiti kao užinu između obroka. Pričamo o kikiriki puteru i donosimo vam sjajne savete kako ga sve možete iskoristiti.

Nakon što pročitate ovaj tekst shvatićete koliko je kikirki puter korisna namirnica u svim segmentima domaćinstva. Na ove načina ga sigurno niste koristitli, a mi vam toplo preporučujemo da ih isprobate što pre.

Čišćenje

puter

Rešite se neugodnog mirisa ribe. Nakon prženja ribe kuhinjom se uvek još dugo vremena širi onaj neugodni miris, a rešićete ga se ako u ulje u kom ste pržili ribu stavite malu kuglicu kikiriki putera koji će upiti neugodan miris.

Čišćenje kože i skaja. Nameštaj i odeću napravljenu od kože ili skaja ćete savršeno očistiti od svih mrlja samo pomoću putera. Stavite malu količinu putera na krpicu i kružnim pokretima trljajte na kožu. A miris putera ćete zamaskirati ako ga pomešate sa malo eteričnog ulja.

Popravite izgrebane CD-ove. Ako su vam se CD-ovi izgrebali pokušajte ih popraviti tako što ćete ih premazati kikriki puterom. Sigurno će upaliti.

176692442_1282ccf522_z

Za uklanjanje lepljivih stvari

Izvucite žvakaću gumu iz kose. Ovo je jedna od noćnih mora svake žene i devojčice, ono kad ti se žvaka umrsi u kosu. U žvaku utrljajte kikiriki puter i lagano je prstima izvucite iz kose. Ne biste verovali kako lako ide.

Skinite žvaku sa tepiha. U ovom slučaju prvo prstima skinite što više žvake sa tepiha pa ostatak premažite kikiriki puterom i izvadite sve što je ostalo.

Uklonite nalepnice. One ružne ostatke nalepnica sa nameštaja ili novog posuđa jednostavno ćete skinuti ako ih premažete puterom i obrišete krpom.

Skinite lepak sa prstiju. Ako ste pomalo nespretni i svaki put kad nešto lepite prilična količina lepka ostane i na vašim prstima onda morate znati ovaj trik. Sve što treba da uradite jeste da nanesete malo kikiriki putera na prste i zatim sve obrišete peškirom.

2351628831_aee497fdb6_z

Nega tela i zdravlje

Brijanje. Ako nemate penu za brijanje, a želite da obrijete noge, kao dobra zamena može poslužiti kikiriki puter. Ulja iz kikirikija su vome dobra za negu kože.

Zamaskirajte lekove. Ako vaši mališani ili kućni ljubimci ne mogu popiti tabletu, ako je pomešate sa kiriki puterom sigurno će je popiti bez ikakvih problema. Jednostavno izdrobite tabletu i pomešajte sa puterom i budite sigurni da će nestati u sekundi. Psi i mačke bez problema mogu jesti puter, čak je i dobar za njihovo zdravlje.

Hrana

Zamena za puter. Kikiriki puter može biti sjajna zamena za onaj obični, naravno ako se njegov ukus slaže sa ostalim namirnicama.

Preliv za palačinke. Pomešajte kikiriki puter sa čokoladnim namazom i dobićete sasvim novi, ali savršeno ukusan namaz za palačinke koga će vaši ukućani jednostavno obožavati.

I na samom kraju važno je napomenuti da je kikiriki puter dosta jeftiniji od putera od badema ili indijskih oraha, a jednako je ukusan i možete ga iskorisiti u brojnim jelima. Ako do sad niste imali prilike da ga probate obavezno to uradite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar