Menu 

Rekli biste da je nemoguće, ali mi ćemo vas uveriti da je sasvim lepu žensku torbicu bez problema moguće napraviti bez šivanja.

Na blogu Latesthandmade pronašli smo najjednostavniji način kako da napravite brzu žensku torbicu. Sve što vam je potrebno jeste komad kože, marama, makaze i kaiš od stare torbe za ručku.

torba2

Za početak na koži nacrtajte pravilan krug, kao šablon nek vam posluži tanjir.

torba3

Oštrim makazama izrežite krug, pazite da budete precizni, a zatim se bacite na najvažniji deo ovog projekta, označavanje rupica.

Od novinskog papira isecite krug iste veličine kao i krug od kože, a zatim ga presavijte po pola, polukrug presavijte još jednom, pa dobijenu kupu još jednom.

torba4

Kada razvijete papir na presecima koje ste dobili označite mesta za rupe, ali izmerite da svaka rupica bude od 2,5 do 5 cm od ruba papira. Kad ste označili rupe, papir pažljivo postavite na kožu pa, na koži označite gde bi trebalo da budu rupe. Rupe izbušite uz pomoć posebnog alata za pravljenje rupa ili oštrim nožićem.

torba5

Kroz rupice provucite maramu i krajeve stisnite tako da se komad kože formira u torbicu. Krajeve zavežite u dekorativnu mašnu, a sa strana za mašnu zakačite ručku od neke stare torbe i to je to.

torba6

Kako vam se čini, jednostavno ili komplikovano?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako želimo da se hranimo zdravo, zeleno lisnato povrće naprosto ne možemo izbeći. Jedno koje spada u sami zdravi vrh jeste kelj. Dostupan nam je na svakom koraku, veoma je ekonomičan i nema...