Menu 

Ove godine planirate posebnu novogodišnju proslavu na kojoj želite zablistati, ali imate nekoliko kilograma viška? Donosimo vam savete za ishranu koja će vam pomoći da izgubite centimetre i kilograme kao i nekoliko trikova koji će vam biti spas u zadnji čas čak i ako niste uspeli smršati.

Decembar je pored letnje sezone mesec u godini kada žene najviše žele smršati jer žele izgledati savršeno na dočeku nove godine. Uz naše savete ceo taj proces biće lakši, a ukoliko ne uspete izgubiti kilograme uvek se možete poslužiti trikovima koji će vam pomoći da vizuelno izgledate mršavije i ipak stanete u tu omiljenu haljinu.

Postoji zaista mnoštvo iscrpljujućih i veoma restriktivnih dijeta, ali malo njih zaista daje neke rezultate. Većina tih dijeta se bazira na bukvalno izgladnjvanju i vema brzo deluju. Ceo koncept ovakvog gubljenja kilograma je započet još davnih pedesetih godina kada žene nisu mogle kupovati novu haljinu baš svaki put kada dobiju koji kilogram već su se podvrgavale tim drastičnim dijetama. Takve dijete su podrazumevale konzumaciju uglavnom supa, crne kafe, malih porcije mesa i povrća i obično su trajale od jednog do nedelju dana.

Mršavljenje preko noći

Modernija verzija ovakvih dijeta se sastoji od hrane koja ima malo ili uopšte nema vlakna te ne zahteva dugu probavu pa kao rezultat dobijete ravan stomak i automatski manje centimetara u struku.

Da biste izravnali stomak kako bi vam haljina savršeno pristajala biće vam potrebno svega 24 sata, a ovoj dijeti se podvrgavaju mnoge glumice i supermodeli pre nekog važnog događaja.

Zlatna pravila

  • Jedite male obroke svaka tri sata, čak i ako je u pitanju čaša mleka ili jogurta.
  • Ne žvaćite žvaku i ne pričajte dok jedete. Ako pušite prestanite na jedan dan, gutanje vazduha može izazvati nadutost.
  • Izbegavajte pića koja u sebi sdrže vazduh, gazirano i mlečne napitke sa penom.
  • Pridržavajte se detaljnog plana hrane i ne odstupajte niti jedng trenutka jer su svi obroci pažljivo smišljeni.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Plan ishrane

7:00 – doručak. Za doručak uzmite ili čašu jogurta, kajganu od dva jajeta ili šolju svežeg sira.

13:00 – ručak. Za ručak pojedite šolju svežeg sira sa šakom škampa ili konzervu tunjevine pomešane sa malo kisele pavlake ili nekoliko kriški dimljenog lososa sa mlao krem sira.

16:00 – užina. Kafa sa mlekom.

19:00 – večera. Odaberite jednu od kombinacija koje možete jesti za ručak ili napravite poširanog lososa sa malo jogurta ili omlet od dva jajeta sa malo svežeg sira.

22:00 – užina. Ako ste gladni, pred spavanje popijte šolju toplog mleka.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Vežbanje i trikovi

Kad je u pitanju fizička aktivnost ne postoji vežba koja će vam preko noći obezbediti trbušne mišiće, ali će samo vaše držanje učiniti da izgledate mršavije. Nemojte se pogrbiti, stanite uspravno, zabacite ramena blago prema unazad, podignite bradu.

Ujutro radite vežbe istezanja koje će vam poboljšati cirkulaciju i odmah ćete biti življi i hodaćete uspravno. Tokom držanja dijete kad god budete u uspravnom položaju pokušajte malo uvući stomak.

Kad su u pitanju trikovi sa garderobom uvek možete ispod haljine obući steznik ili korset koji će izravnati nabore i oduzeti vam nekoliko centimetara u struku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar