Menu 

Bebi puder može biti vrlo koristan prah u domaćinstvu. Iznenadićete se na koliko dobrih načina možete da ga iskoristite.

Suština je u talku, koji se nalazi većinom u bebi puderima, ali i u nekim kozmetičkim preparatima za žene.

Pošto je popričlično jeftin poželjno je da ga držite i u ormariću u kuhinji, a ne samo u kupatilu ili bebinoj sobi. Iskoristite ga do maksimuma.

U domaćinstvu

bebi puder i poklopacZa brzo otklanjanje masnoće. Kada sledeći put prospete nešto masno na tepih ili na odeću odmah na mrlju stavite malo bebi praha, koji će upiti masnoću, pa ćete lakše očistiti mrlju. Ako je u pitanju tepih, obilato mrlju pospite prahom i ostavite da deluje 6 sati. Posle samo usisajte.

Suvi šampon. “Okupajte” kućnog ljubimca bebi puderom – koristite ga kao suvi šampon. Utrljajte bebi puder u krzno vašeg psa (šaku ili dve), ostavite da deluje par minuta, pa dobro iščetkajte. Pas će mirisati divno i dlaka će mu biti lepa. (Izbegavajte da na ovaj način “kupate” mačku). Mada, možete na isti način “oprati” i svoju kosu.

Stare knjige. Osvežite ih sa malo bebi pudera. Pospite stranice knjige puderom da bi upio višak vlage i da biste se rešili eventualne buđi iz knjiga.

Za cipele ne tako prijatnog mirisa. Ako vam obuća baš i ne miriše najbolje, ispunite je sa malo bebi pudera. Ostavite preko noći, pa sledeći dan samo isprašite.

Podovi koji škripe. Samo ih pospite puderom, pa raspršite četkicom da bi se puder uvukao u rupice i praznine.

Zbogom mravi. Pored toga što lepo miriše bebi puder tera i mrave, pa je zato poželjno da ga pospete uz vrata i prozore da držite male “radilice” dalje od svog doma.

bebi puder na ruci

Osveženje mačijeg peska. Ako želite brzinski da osvežite mačiji pesak samo ga malo pospite bebi puderom.

Mrlje od krvi. Ako su u pitanju sveže mrlje od krvi možete ih ukloniti tako što napravite pastu od bebi pudera i malo vode. Nanesite na mrlju, pa kada se osuši očetkajte sa tkanine.

Čvorovi. Ako ne možete da otpetljate čvor na pertlama ili ogrlici, samo ih pospite sa malo bebi pudera, pa će se čvorovi raspetljati lakše.

Lepota

Trepavice. Nanesite malo bebi pudera na trepavice pre stavljanja maskare da biste im dali punoću i da bi bile gušće.

Depilacija. Noge uvek napuderišite pre depilacije voskom ili šećernom pastom da biste ublažili bol. Bebi puder stvara sloj koji jednim delom štiti kožu od podliva.

Učvršćivač šminke. Kada završite sa šminkanjem napuderišite lice sa malo bebi praha da fiksirate šminku.

Dezodorans. Možete ga upotrebiti u krajnjem slučaju i kao dezodorans – dobro upija znoj i širi miris.

bebi puder prosut

Za kosu. Kada ste u gužvi i treba vam osveženje za masnu kosu pomešajte bebi prah sa malo sode bikarbone i iskoristite ovu smesu kao suvi šampon. Utrljajte je na teme i pramenove, pa dobro iščešljajte.

Puder za telo. Iako možda to još niste radili, ali bebi puder može biti odlična zamena za obični puder za telo. Leti je efektan jer upija višak vlage, a koža je meka i svilenkasta.

Suva koža. Ako imate suvu kožu prvo je dobro izmasirajte omiljenim hidratantnim losionom. Kada se losion upije u kožu nanesite sloj bebi pudera po celom telu. Mirisaćete divno celi dan.

Pročitajte i koji su to Novi načini da upotrebite kuhinjske spužvice.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar