Menu 

O nekim savetima popularnog TV doktora Oza smo već pisali, a današnji govore kako da usporite starenje i ostanete zdravi i mršavi bez nekog preteranog truda.

Znamo da zvuči nemoguće, ali ovaj proslavljeni doktor tvrdi da male promene u svakodnevnoj ishrani mogu doneti velike rezultate. Ovi saveti ne iziskuju mnogo novca, posebne namirnice i skupocene tretmane. Sve se svodi na promenu navika koje će vam s vremenom postati svakodnevica, kao jutarnje ispijanje kafe.

Zdrave zamene i manje porcije

Ova strategija je veoma jednostavna, sve što treba da uradite jeste da smanjite porcije na koje ste do sad navikli i jedete zdraviju varijantu omiljenih jela, a verujte nam na reč za sve postoji zdravija zamena. Umesto nezdravih gaziranih pića napravite koktel od prirodnog voćnog soka i kisele vode, a umesto čipsa grickajte suvo voće i orašaste plodove.

Dan započnite zdravim šejkovima

Šejkovi su odličan početak dana posebno ako nemate preterano puno vremena da se posvetite doručku. Ipak dr. Oz kaže da je preskakanje obroka najveća zamka u koju možete upasti ako želite izgubiti kilograme. Napravite šejk koji će biti bogat proteinima (jogurt, mleko od badema), vlaknima (bobičasto voće ili kalijumom bogate banane). Zdravih i ukusnih kombinacija je mnogo treba samo da se informišete i pustite mašti na volju. Jedna od prednosti zdravih šejkova jeste i to što ih možete pripremiti veče pre i ne gubiti vreme na miksanje ujutro.

Crna lista namirnica

O važnosti čitanja etiketa na poleđini svakog proizvoda smo puno puta pisali, a to naglašava i dr. Oz. Izbegavajte proizvode koji sadrže trans masti, bolje je pojesti manje organskog putera nego standardnu porciju margarina koji je napravljen ne znamo ni sami od čega. U mnogim keksima, krekerima pa čak i testenini krije se cela lista veoma loših namirnica za naše zdravlje. Nije toliko teško kako se čini. Kod nas još uvek ne postoji prevelika razlika u ceni proizvoda osim ako se ne radi o onim bezglutenskim ili za dijabetičare. Videćete da je integralna testenina ili riža neprimetno više skuplja od obične bele. Uzmite više vremena za kupovinu, ništa ne obavljajte na brzaka i nakon nekon vremena ćete ući u rutinu.

Pročitajte i „ Tajne mršavljena doktora Oza“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar