Menu 

Pored psihičke pripreme za porod veoma je bitna i ništa manje važna, organizacija. Ukoliko vam se „dan D“ približio trebalo bi da vam je bolnička torba uveliko spakovana, ako nije evo kako da je spakujete na pravi način i ne izostavite ništa važno.

Porod se ne razlikuje od bilo kojeg drugog razloga zbog koje vreme moramo provesti u bolnici, ali pored sebe moramo spakovati i torbu za novog člana porodice.

Šta spakovati za sebe

Obzirom da nikad ne možete biti sigurni u kom pravcu će ići vaš porod obavezno spakujte nešto više garderobe mahom udobne, jer ukoliko se porodite na carski rez vreme koje ćete provesti u bolnici može biti i sedam dana.

Pošto će vam grudi biti veoma osetljive i mleko će nadolaziti spakujte lagane pamučne grudnjake koji će biti potpora za bolne grudi.

Pošto se u bolnicama kože poprilično osuši u vaš neseser obavezno spakujte labelo za usne i losion za telo. Neka vam se pri ruci nađu i vlažne maramice, jer ne možete biti sigurni da li ćete odmah moći ustajati i ići na tuširanje.

Tih prvih nekoliko dana se vrte samo i isključivo oko udobnosti i zaboravite na izgled. Ponesite gumice za kosu i neka vam kosa uvek bude skupljena u rep, to će vam biti mnogo prijatnije nego da vam dlake celo vreme padaju po licu.

Obzirom da je porođaj jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji dan vašeg života obavezno spakujte fotoaparat, kameru i sve ostale gedžete, jer je prvo što ćete hteti napraviti kad se malo oporavite da fotografišete svoju bebicu.

Nakon poroda ćete sigurno biti gladni i žedni, a vreme za posluživanje bolničkog obroka (koji nisu baš najukusniji) možda će biti satima daleko i zato u svoju torbu spakujte užinu, proteinske pločice i dosta voćnog soka. Bićete nam zahvalni na ovom savetu.

Šta spakovati za bebu

Beba će po rođenju od bolnice dobiti prvu garderobicu, pelenu ili će biti zamotana u ćebence, ali verujemo da čim malo ojačate želećete sami da obučete svoju bebu pa obavezno ponesite pamučni bodi, pelene i svečanije odelce za izlazak iz bolnice.

Ako želite od početka bebu navikavati na dudu spakujte je u svoju bolničku torbu.

Verovatno ćete biti iznenađeni veličinom noktića vašeg novorođenčeta, a u porodilištu se sigurno neće baviti time i zato ponesite male makazice da odrežete noktiće vašoj bebi ili rukavice da se ne ogrebe.

Od opreme ne zaboravite i sedalicu za auto, namenjenu za novorođenčad kao i dekicu koja vam verovatno neće biti potrebna u bolnici, ali po izlasku sigurno hoće.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Johne28

    hi!,I love your writing so much! share we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert in this space to resolve my problem. Maybe that’s you! Looking forward to peer you. eddedebdddee

Napišite komentar