Menu 

Jesu li i vama najdraže one vežbe koje vas vraćaju u formu, tope masne naslage, ali ujedno i zabavljaju? Upravo takvo je skakanje na trampolini.

Skakanje na mini trampolini se vodi pod kardio vežbu nižeg intenziteta koja poboljšava tonus mišića i ravnotežu, a sagorećete oko 160 kalorija za pola sata skakanja. Pored toga što će zaista uticati na vašu formu i oblikovanje tela, ludo ćete se zabaviti. Nije ni čudo što je ova vežba popularna među mnogim slavnim ličnostima.

Mini trampolinu možete kupiti u svim radnjama koje se bave prodajom fitnes rekvizita, neća vam zauzeti previše mesta u stanu, a zaista će vam biti od velike koristi i uvek ćete biti raspoloženi za skakanje.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-trampoline-image7046223

Osnovne vežbe na trampolini

Da biste pravilno počeli sa ovom rutinom, vežbajte prema savetima koje smo za vas pronašli.

Prva vežba. Stanite na trampolinu, a stopala neka su u razmaku od otprilike 15 centimetara. Lagano savijte kolena, a ruke stavite u položaj kao da trčite. Počnite skakati polako, kad skočite u vis stopala bi trebalo da budu 15 centimetara od trampoline.

Uradite četiri serije po 30 ponavljanja.

Druga vežba. Ova vežba će vam ubrzati rad srca i pomoći da sagorite još više kalorija.

Stanite u početni položaj kao i kod prve vežbe, ali ruke stavite na kukove, odskočite pa zatim podižite jednu po jednu nogu u visinu kukova, imitirajući trčanje u mestu.

Napravite 60 ponavljanja, 30 na svaku nogu.

Čučnjevi. Stanite na trampolinu skupljenih nogu, ruku opruženih sa strane. Skočite, raširite stopala u vazduhu u širinu ramena i doskočite u poziciju čučnja, kao da ćete sesti na stolicu, ruke bi trebalo da budu ravno ispružene ispred vas.

Ponovite 20 puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar