Menu 

Gorka so, poznata i pod nazivom epsom so ili magnezijum sulfat je veoma korisna u domaćinstvu i njena namena je široka. Danas vam otkrivamo uticaj gorke soli na gubitak kilograma.

Gorka so se vekovima koristi za mnoga stanja povezana sa zdravljem, a otkriven je i njen uticaj na gubitak kilograma. Evo šta treba da znate o gorkoj soli kao dijetetskom suplementu, ali napominjemo da se bez obzira šta pročitate pre nego je počnete koristiti obavezno posavetuete sa vašim lekarom.

Kako nam gorka so pomaže pri gubitku kilograma

Zbog toga što sadrži magnezijum sulfat, gorka so kad se koristi tokom opuštajućih kupki ona se upija u organizam putem kože. Kad oragnizam apsorbuje so ona automatski prirodnim putem spušta nivo stresa, ispira otrove iz tela i pomaže pri rešavanju mnogih problema sa kožom. Stručnjaci kažu da onog trenutka kad detoksifikujete telo i iz njega odstranite sve otrove koji su se godinama nakupljali i skidanje kilograma će biti uveliko olakšano, a kad je detoksikacija u pitanju gorka so je veoma efikasna.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-afternoon-bath-image18632529

Opuštajuća kupka za gubitak kilograma

Da biste napravili kupku koja će vam pomoći da skinete kilograme sve što treba da uradite jeste da napunite kadu toplom vodom i sipate so dok voda još teče. Pored gorke, možete dodati i dve kašike vaše omiljene mirisne soli za kupanje. Tokom boravka u kadi preporučuje se da popijete jednu čašu hladne vode i ne preporučuje se namakanje duže od 25 minuta.

Laksativno dejstvo gorke soli

Gorka so može da se upotrebljava i kao laksativ. Jednostavno pomešate malo soli sa hladnom vodom i popijete. Na taj način se povećva količina vode u crevima pomoću koje ćete lakše prazniti creva, a to će vam pomoći i kad je u pitanju gubitak kilograma.

http://www.dreamstime.com/stock-images-exfoliation-image1729024

Mere opreza

Iako se pokazala veoma efektnom kao dodatak tretmanima i dijetama za gubitak kilograma kao i kod detoksikacije, lečenju stresa i bolova u kostima i zglobovima pre upotrebe gorke soli treba da budete oprezni. Kupke sa gorkom solju se ne preporučuju trudnicama, onima koji pate od povišenog krvnog pritiska, bubrežnim bolesnicima, srčanim bolesnicima ili onima koji imaju dijabetes. Ukoliko patite od nekih alergija gorka so bi mogla da pogorša simptome, posebno ukoliko ste alergični na sulfur.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar