Menu 

Svi mrzimo kada nam se trbuščić „prebaci“ preko hlača. Dodatne naslage sala uvek nakupimo tokom zime, ali sada je pravo vreme da počnete da radite na svom bikini telu. „Ispeglajte“ trbuščić.

 

Trbušnjaci su samo jedna od vežbi, kojom možete oblikovati stomak, ali ne i jedina. Tu su i vežbe koje rotiraju, uvijaju i savijaju vaš stomak. Učinite sve da ga pokrenete, opteretite. Donosimo vam video sa uputstvima. Naravno, ne smete zaboraviti na istezanje pre vežbi, prateće vežbe za jačenje leđa, pravilno disanje, tegove (povremeno, bar jednom sedmično), loptu.

Ipak, ništa vam vežbe neće vredeti ukoliko ne budete pazili na ishranu. Čak su se i naučnici bavili sa temom „trbuščić“. Ustanovili su da je za ravan trbuh najbolje jesti rafinisane žitarice, te voće i povrće. Najboljim je proglašeno naranasto voće. Bogato je ugljikohidratima, a duže vas drži sitim. Za topljenje abdominalne masnoće vrlo je važan visok nivo antioksidanata, posebno vitamina C i beta-karotena. Zato se preporučuju: sokovi od mrkve, breskve ili marelice, ali i konzumacija raznih agruma, paprika, jagoda, paradajza, lubenice, … Za ručak i večeru birajte niskomasne jogurte, mleko, ribu i piletinu.

 

Pored svega navedenog, ima još jedan sastojak vrlo važan za borbu protiv mrskog trbuščića. To je selen. Nalazimo ga u plodovima mora, ribama, posebno tunjevini, telećoj džigerici, jajima, žitaricama, … (Pogledajte i koje su to najbolje prolećne vežbe)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar