Menu 

Nervira vas prečesto druženje sa toaletom? Problemi u trudnoći sa mokrenjem mogu biti rešeni sa nekoliko malih saveta.

Potreba da često mokrite je jedan od pratilaca trudnoće. Vaša bešika se može oteti kontroli čak i kada kihnete ili se nakašljete. Nezgodno, zar ne?

Problemi u trudnoci2To je, naravno, zbog tog što vaš mališan raste, pravi sebi prostor i udobnost, zbog čega pritišće vašu bešiku i vi imate sve manje mesta da „čuvate“ urin.

Problemi u trudnoći sa mokrenjem i vaša bešika će vas zato strašno nervirati, ali to je normalno i, na sreću, većinom privremeno.

Urin morate kontrolisati i to ne samo njegov „tok“ već i miris i boju. Vrlo je važno da on ima standardan miris, a ukoliko primetite značajne promene, bitno je da kontaktirate svog doktora.

Ipak, što se tiče samog učestalog mokrenja ima nekoliko stvari, koje možete učiniti sami da ublažite pritisak na bešiku.

Kao prvo, umerene vežbe i kontrola ishrane su vrlo važni. Onaj višak kilograma će vam samo povećati pritisak.

Bešiku možete probati i „istrenirati“. Idite u toalet svakih 30 minuta, čak i pre nego imate potrebu. Onda, produžavajte taj razmak svaki dan za nekoliko minuta.

I na zatvor morate paziti i to može povećati probleme sa mokrenjem.

Problemi u trudnoci1Problemi u trudnoći sa mokrenjem ne smeju vas navesti da smanjujete unos tečnosti. Sa tim ništa nećete postići. Morate piti 8 časa tečnosti svaki dan, jer, u suprotnom, možete „ prizvati“ urinarne infekcije.

Izbegavajte kafu, agrume, paradajz i, naravno, alkohol, koji mogu da iziritiraju bešiku, pa ćete tako još teže kontrolisati mokrenje.

Možete probati i sa kegelovim vežbama, koje su osmišljene za jačanje pubičnih mišića da bi ste sprečili nekontrolisano mokrenje.

Problemi u trudnoći sa mokrenjem zaista mogu biti naporni. Kako ste se vi izlazile na kraj sa tim problemima?

OVDE pročitajte više o problemima sa spavanjem u trudnoći.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar