Menu 

Isprobali ste sve skupocene šampone iz drogerije, ali još uvek imate perut i to vas frustrira? Mi vam toplo preporučujemo da isprobate neke od ovih prirodnih preparata koji će vam efikasno pomoći da se rešite peruti jednom za sva vremena.

Perut su u stvari nakupljene ćelije kože koje su prebrzo sazrele i osušile se što uzrokuje dobro poznat svrab i ostavlja bele tragove na skalpu. Najefikasniji proizvodi za tretiranje peruti su oni koji se rešavaju mrtvih ćelija i deluju kao fungicid. Evo samo nekih od njih koje možda već imate u svom domu.

6763345119_5b62e6b857_z

Jabukovo sirće. Kao što sigurno već znate, jabukovo sirće može doneti mnoge beneficije po zdravlje i izgled kose i kože, a često se koristi kao efikasan tretman protiv peruti. Jednostavno operite kosu sa regularnim šamponom, a zatim dobro isperite. Nakon toga, pomešajte 1 deo jabukovog sirćeta sa 3 dela vode, isperite kosu, ostavite da stoji 15 minuta pa ponovno isperite.

Soda bikarbona. Ovaj sastojak koji sigurno imate u vašem domaćinstvu je odličan prirodni fungicid i pomoći će kod peruti. Pomešajte jednu kašiku sode, sa jednom šoljom tople vode i sipajte u strau, čistu flašicu od šampona. Dobro protresite i nanosite na kosu. Koristite umesto šampona, po mogućnosti na dnevnoj bazi sve dok ne primetite kako je perut nestala. Ako vam kosa počne izgledati suvo, nakon nekog vremena će prirodna ulja učiniti svoje i to nikako ne treba da vas brine.

IMG_7297

So. Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji, a može vam biti od pomoći i da se rešite peruti jednom za sva vremena. Sve što treba da uradite jeste da pre pranja kose na skalp stavite nekoliko kašika soli i nežno utrljate u kožu kružnim pokretima, a nakon toga isperete i šamponirate kao i obično.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Enfant Terrible

    Da su ovi prirodni nacini delotvorni ne bi gomila strucnjaka radila na pronalazenju efikasnih sampona za ovu svrhu. Danas ima zaista efikasnih sampona protiv peruti razlicitih proizvodjaca. Do pre tridesetak godina onaj ko je imao perut je zaista imao problem. A ovi prirodni nacini su i tada mogli biti primenjivani bez problema.

  2. nomenestomen

    Skuvajte caj od lisca celera. Operite kosu, dobro isperite. Zadnje ispiranje kose neka bude cajem od celera. Perut nestaje posle nekoliko pranja kose.

Napišite komentar