Menu 

„Način na koji se oblačimo umnogome oslikava i ono kako se u tom trenutku osećamo“, kaže autorka knjige You are what you wear, Dženifer Baumgarten. Kao što nam se emocije oslikavaju na načinu na koji jedemo i spavamo, tako se oslikavaju i na ono šta nosimo.

Ukoliko poboljšamo način na koji se oblačimo, to može da nam podigne samopouzdanje i kvalitet dnevnih svakodnevnih iskustava. Ako želite izgledati moćno i sofisticirano, obući ćete crno odelo ili haljinu. Ako tražite mir i opuštanje, majica boje mora je savršen izbor.

šta garderoba govori o vama

Mnoga itsraživanja su pokazala da vatreno crvena ima posebno intenzivan efekat. Sportski timovi koje nose crvene dresove deluju više zastršujuće protivničkim ekipama, dok su žene koje sa sigurnošću nose crveno privlačnije muškarcima.

Psihološkinja Dženifer Baumgarten kaže da vaš garderober treba da obojite bojama koje vam se sviđaju, jer one ne samo da utiču na onoga ko vas posmatra nego i na vas same.

Crvena boja simboliše ljubav, sex, opasnost i snagu, dok uz pomoć malo narandžaste ćete lako podići enrgiju, jer ona je simbol entuzijazma, zaigranosti i dobre ravnoteže.

Žuta je boja sreće , optimizma, nade i topline. Kosristite je u „malim dozama“ jer previše žute može da ima suprotan efekat i izazove anksioznost.

Zelena je simbol prirode i Pantone ju je izabrao za boju godine 2013. Simboliše, mladost, plodnost, velikodušnost, sreću i zdravlje.

šta garderoba govori o vama

Ako tražite mir, sigurno ćete se odlučiti za plavu pošto je ona zaštitni znak mira, zajedništva, poverenja i nezavisnosti. Istraživanja su pokazala da ukoliko idete na razgovor za posao treba da obučete nešto plavo

Ljubičasta je boja kraljeva, odlikuje je raskoš i bogatstvo. Simboliše plemstvo, osećajnost, spiritualizam i kreativnost.

Crna je boja u kojoj svi izgledamo „stylish“, znak je modernosti, soficticiranosti i snage, dok bela znači jednostavnost, nevinost, čistoću i sigurnost.

Zemljani, smeđi tonovi simbolišu dubinu, bogatstvo, stabilnost i tradiciju.

Koja je vaša omiljena boja? Pročitajte i kako boje utiču na raspoloženje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar