Menu 

Ponekad je samo dobar podsticaj ono što trebate da biste više vežbali, duže trčali, dali više od sebe. Tu vam može pomoći dobra plejlista.

Muzika je vrlo važna za vežbanje, posebno kada je u pitanju trčanje ili brzo hodanje, jer utiče na vaše raspoloženje i motiviše vas na aktivnost, pokreće vas. Umesto da mislite na umor, na to koliko još morate istrčati, da li vas bole mišići, pomislićete: Evo moje omiljene pesme, još samo da ova pesma završi, … Muzika daje ritmičnost vežbanju, trčanju, kao da ste u nekom hipnotisanom stanju – u pozitivnom smislu.

muzika

Mada, to ne može biti bilo kakva muzika, jer pogrešan odabir pesama može imati čak negativan efekat. Poželjno je da napravite 4 do 5 različitih plejlista, živih pesama, dobrog ritma, da ne biste upali u monotoniju. Menjajte plejliste pri svakom trčanju. Neka na svakoj bude 20-tak pesama.

Ne volimo svi istu muziku i ne možemo očekivati da ista muzika pokreće sve ljude jednako, ali vaša lista mora imati pesme koje odgovaraju vašem tempu, koja je brza i ima dosledan ritam.

Može li vas muzika naterati da trčite duže? Imate li vi svoju plejlistu za trčanje? Koje se pesme nalaze na njoj?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar