Menu 

Neki naučnici tvrde da soda bikarbona može ukloniti uranijumski talog sa odeće, a pojedini doktori da je ovaj prašak najbolji borac protiv raka. Pa kako onda poreći da je soda bikarbona najčudesniji prašak? 

Svima je lako dostupna, nije opasna po čoveka i jeftina je. Pored toga što je majstor za čišćenje, ovaj svemogući prašak može biti vaš tajni sastojak za lepotu.

Maska za lice U blenderu pomiješajte 1 kašiku sode bikarbone, dve kašike zobene kaše i malo meda. Vode dodajete onoliko koliko vam je porebno da bi ste dobili gustu pastu. Smesu nanesite na lice i ostavite da deluje 10 minuta i nakon toga operite.

Protiv mitesera Zlobne crne tačkice pobedite sa ovim prirodnim trikom. Malo gela za umivanje pomešajte sa kašikom sode bikarbone i kašikom soli. Nanesite na suhu kožu sa blaznicom (recimo, na predio nosa), sačekajte 5 minuta i zbogom miteseri. Ipak, preporučujemo da ne ispitujete sadržaj blaznice.

Čišćenje lica Stavite malo sode bikarbone na dlan, dodajte par kapljica vode i utrljate na lice. Nakon tog isperite. Pazite da vam smesa ne uđe u oči, jer će vas peći.

Pedikura U toplu vodu stavite 2 ili 3 kašike sode bikarbone i par kapi nekog esencijalnog ulja (pokušajte s lavandom, jer fenomenalno opušta). Stopala natapajte 15-tak minuta uz nežan piling.

Lažni ten Kreme za samopotamnjivanje često ostavljaju ružne fleke na telu, posebno ako ih ne upotrebite pravilno. Da ne biste izgledali kao žirafa pozovite sodu bikarbonu u pomoć. Sok jednog svežeg limuna i par kašika “svemogućeg praška” i dobićete gustu pastu. Iskoristite je kao piling i istrljajte telo dok flekice ne nestanu. (Još nekoliko zanimljivih saveta za lepotu pogledajte ovde)

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Rešite se mitesera na prirodan način | LifePress magazin

    […] Masku možete napraviti i na sledeći način: pretvorite jedan aspirin u prah, pomešajte sa svežim sokom pomorandže ili limuna, 1 kašikom sode bikarbone, 1 kašikom šećera, 1 kašikom meda i malo oraščića i cimeta. Kružnim pokretima umasirajte ovu smesu sa toplom vodom na lice. Ostavite maksimalno 20 minuta i saperite. Ponavljajte više puta u toku meseca. (Više o trikovima za lepotu sa sodom bikarbonom pročitajte ovde) […]

Napišite komentar