Menu 

Kritične tačke na telu većine žena koje muku muče sa viškom kilograma su stomak, zadnjica i svakako bedra. Mi vam danas donosimo joga položaje koji će vam bedra učiniti mršavijima, zategnutijima i fit. Mislite da je nemoguće? Samo čitajte…

Unutrašnja strana bedara je jedan od delova tela koji su najteži za toniranje. Pokušajte ostvariti sjajne rezultate sa joga položajima koji nisu baš tradicionalni, ali su više nego delotvorni.

1. Most

Lezite na leđa, a noge savijte u kolenu tako da vam stopala budu što bliže zadnjici. Izneđu bedara stavite urolan peškir, čvrsto ga držite, zatim udahnite i lagano podižite kukove prema gore i ruke podignite iznad glave. Pod treba da dodiruju ruke, glava, stopala i ramena. Sa izdahom se spustite i ponovite vežbu 20-30 puta.

dreamstime_s_17644664

Ovom vežbom zagrejaćete bedra, stražnjicu i kičmu.

2. Boginja

Stanite u uspravni položaj, a zatim polako razmaknite noge u stranu, prste stopala okrenite prema vani i lagano se spuštajte u čučanj, da vam bedra budu u što paralelnijem položaju sa podlogom. Ruke podignite prema gore u položaj kaktusa, da vam laktovi budu u ravni sa ramenima. Lagano pomerajte kolena prema unutra pazeći da sa stopalima čvrsto stojite na zemlji. Ponovite vežbu 20-30 puta.

3. Makaze

Iz sedećeg položaja sa nogama ispruženim prema napred težinu tela prebacite na levu stranu stražnjice u isto vreme podižući desnu stranu dok balansirate na levoj. Obe noge podignite u vazduh koliko možete, izdahnite i otpustite desnu nogu, pa je podižite i spuštajte (da ne dotičete tlo) 12-18 ponavljanja. Zatim sve ponovite balansirajući na desnoj strani stražnjice. Ruke su svo vreme u položaju molitve.

dreamstime_s_20033318

4. Bočne vežbe

Lezite na bok, oslonite glavu na ruku, noge skupite i lagano savijte. Kolena dodiruju pod dok su listovi i stopala lagano podignuti iznad zemlje. Sa uzdahom podižite gornje koleno, ne razdvajajući stopala i ne podižući donju nogu. Sa izdahom ponovo skupite kolena i ponavljajte 20-30 puta sa obe strane.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar