Menu 

Nezgode i “katastrofe” dešavaju se i u našim malim modnim ritualima. Zato je potrebno da poznajete prave modne popravke za najčešće probleme.

Fleke, rupice, ogrebotine, pogužvana odeća, … Sve to može biti problem kada smo u žurbi. Sa pravim savetima ovi problemi mogu biti rešeni u trenu.

Stari trik sa lakom za nokte

Uvideli ste da vam je žica na štrampli “stradala”. Da biste sprečili dalje širenje rupe, zaustavite je sa malo bezbojnog laka za nokte. Stavite samo malo na rub gde se štrampla krenula parati.

poderane strample

Mrlje

Mrlje od znoja na omiljenoj majici treba odmah tretirati limunom. (Pazite samo na obojenu odeću). Samo na mrlju natrljajte malo limunovog soka (sveže isceđenog), pa stavite u veš mašinu na pranje. Najbolje je koristiti ovaj metod na belim i sivim košuljama.

Problematične patike

Provodili ste mnogo vremena u teretani vežbajući? Pohvalno, ali obično loše po vaše patike. Da biste ih osvežili uspite par kašika sode bikarbone u znojave patike i dobro rasporedite i malo utrljajte. Posle samo istresite. Soda će pokupiti mirise i vlagu.

poguzvana kosuljaPogužvana odeća

Događa nam se da smo u žurbi obukli neku omiljenu majicu, ali smo prekasno shvatili da je pogužvana. Nemate vremena za peglanje? Dok se tuširate obesite majicu na vešalicu. Para i vlaga će uticati na majicu i ispraviti linije. Kada ste završili sa tuširanjem samo rukom lagano pređite preko majice da rasporedite deo vlage i ispravite još neke neravnine. (Naravno, ovo neće biti ekstremno delotvorno na mnogo pogužvanoj odeći). Takođe, manje pogužvane delove možete popraviti peglom za kosu (ali neka bude uključena na najmanju temperaturu).

Zapetljana ogrlica

Kome se ovo nije dogodilo? Da biste što brže otpetljali ogrlicu samo na čvorove nanesite malo bebi ili nekog negujućeg ulja. U krajnjem slučaju za najveća zapetljanja poslužite se iglom da otpetljate čvorove.

Cipele

Ako vrh ili špic štikle oguljen ili oštećen nije potrebno da ih bacate, posebno ako je reč o udobnim štiklama. Zalepite komad samolepljive trake preko vrha cipele i permanentnim markerom (u boji kojoj želite) prefarbajte vrh cipele /štikle.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ekolozi se već godinama bore protiv distrubucije flaširane vode i to ne samo iz ekoloških razloga. Plastičnih flaša se treba čuvati, posebno ako su dugo bile izložene suncu. Piši! Širi dalje!