Menu 

Preseljenje u novi dom je uvek veliki događaj, a upravo takve događaje često zna da poremeti loše vreme. Odlaganje preseljenja za neki drugi dan uvek je prva opcija, ali iz brojnih razloga, dešava se da preseljenje jednostavno ne možete odgoditi.

Desiće vam se da se sa odlaganjem ne slaže prethodni stanodavac, budući stanodavac, često prebukirana kompanija za preseljenje koju ste unajmili ili jednostavno – morate da preselite zbog posla, škole ili bilo kakvih obaveza zbog kojih ste se na prvom mestu i odlučili za selidbu. U krajnjem slučaju, i ako odložite datum, niko vam sa sigurnošću ne garantuje da nećete morati da selite i po lošijem vremenu.

Ipak, uz nekoliko jednostavnih saveta, možete ublažiti efekat lošeg vremena, ali i celi posao učiniti malo bezbednijim i efikasnijim.

Preseljenje po kiši ili snegu

Ako dan „D“ osvane sa kišom, koja usput nema nikakvu nameru da stane, ili bar uspori, potrebno vam je malo pripreme pred početak selidbe.

prijatelji kutije selidba

Pokušajte da što više kartonskih kutija zamenite plastičnim kutijama ili većim posudama. Uz samo malo vlage, koliko je potrebno da kutije pokupe u nekoliko metara nošenja po kiši, moguće je da će se karton raspasti, a stvari završiti u vodi, ili oštećene od udara.

Vreće za smeće možete da iskoristite kako bi pokrili sadržaj kutija ukoliko je to potrebno, a stari prostirači će vam biti potrebni kako bi ih stavili na podove od ulaznih vrata do prostorija u koje odlažete stvari, kako bi pokupili vlagu i sprečili klizanje obuće po morkom podu.

Posebno zapakujte stvari koje su osetljive na vlagu. Samolepljive trake, u kombinaciji sa debljim najlonima kojim bi obložili stvari, uvek su najbolja, iako ne i najdostupnija opcija. Već pomenute vreće za smeće, ili čak listovi novina ponekad  mogu da budu od koristi, ali ne zaboravite da sve pokrivače odmah po unošenju uklonite i odložite, da se ne bi cedili po ostalim stvarima.

Nepromočiva obuća i odeća su takođe veoma poželjni, kao i rukavice obložene gumom, jer će većina stvari koje ponesete biti mokra i klizava.

Preseljenje tokom vrućih letnjih dana

spakovane stvari selidbaŠto ranije uspete da organizujete, preseljenje tokom vrelih letnjih dana biće lakše i jednostavnije. Temperaturni šokovi i dehidracija ne zvuče nimalo dobro, kada se radi o prilično teškom fizičkom poslu kakav je preseljenje. Češće pauze i voda na dohvat ruke su neophodni, kao i dobra priprema, ukoliko znate da vas preseljenje očekuje tokom jednog od ovakvih dana.

Neke vaše stvari ne podnose ekstremne temperature, a još manje nagle promene u temperaturi. Savetuje sa da računare, tablete, manje televizore i slične osetljivije predmete prevezete automobilom, radije nego u zatvorenoj prikolici kamiona.

Po dolasku u novi dom, prilično izmoreni od vrućine i teškog rada, neće vam biti ni na kraj pameti da do kasno u noć preturate po kutijama, tražeći zamenu za prljavu odeću, ili gelove za tuširanje. Pre polaska u jednu torbu spakujte najpotrebnije stvari, odeću za presvući, par peškira i sredstva za ličnu higijenu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar