Menu 

Prsti su nam glavni organ čula dodira, pomoću njih osećamo i prenosimo energiju. Poznato je da su nam dlanovi i prsti puni akupresurnih tačaka čijim masiranjem možemo stimulisati organe u telu sa kojim su te tačke povezane.

Naučite kako!

Akupresura je tehnika koja nam dolazi sa Bliskog istoka, a hiljadama godina se koristi za stimulaciju imunog sistema i podmlađivanje organizma.

Prsti i šake su ono što nam pomaže u obavljanju najosetljivijh radnji, dodirom komuniciramo, moć dodira skoro da je lekovita.

akupresura

Na našim dlanovima, kao i na stopalima postoje akupresurne tačke povezane sa svim unutrašnjim organima.

U gornjem delu dlana, na sredini, nalaze se tačke kojima stimulišemo pluća. Na mestu gde su prsti spojeni za dlan nalaze se tačke očiju i ušiju, a na samim vrhovma prstiju su tačke glave i sinusa.

Masirajući te tačke lakše ćemo prebroditi prehlade i gripu.

Tačke vanjskog dela, samog ruba, desnog dlana su tačke jetre i žuči, dok se na istom mestu levog dlana nalaze tačke slezene i srca.

U samom dnu dlana obe ruke nalaze se tačke urinarnog i digestivnog trakta.

Masažom vrhova prstiju pomažete sinusima, dok laganim pritiskom na vanjsku stranu dlana olakšavate napetost u ramenima. Pritisak malo ispod korena domalog prsta poboljšava koncentraciju i pamćenje.

Masirajte tačke organa za koje mislite i osećate da vas muče svakodnevno, laganim kružnim pokretima uz umereno disanje. Pre svake masaže lagano trljajte dlanove jedan o drugi desetak sekundi da ih ugrejete, kao zagrijavanje pred vežbanje. Opustite se i posvetite si pažnju.

Foto: www.constipation-remedies.co.uk

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Dragana Matijasevic via Facebook

    Delotvorno je i kad sami sebi masirate dlanove ali naravno bolje je zbog razmene energije kad to radi neko drugi :)!

  2. Ljiljana Jovicic via Facebook

    ISPROBANO RANIJE NAROČITO KOD BOLA U ŽELUDCU

Napišite komentar