Menu 

Na našim stranicama možete naći zaista mnoštvo različitih dijeta, ali ova dijeta od 20 minuta je i za nas potpuna novost. Evo kako da smršate, a da pri tom jedete baš sve što poželite, a jedina promena treba da se bazira na način na koji jedete.

Zamislite da izbor hrane koju jedete nije kriv zato što se gojite već način na koji jedete, tačnije rečeno brzina kojom jedete, pribor kojim jedete pa čak i društvo u kome jedete. Zamislite kad biste mogli izgubiti dva kilograma mesečno, 6 kilograma do leta ili čak 12 kilograma godišnje, a da uopšte ne menjate hranu koju jedete, već modifikujete popratne faktore. Mislite da je nemoguće?

 

Ova najnovija strategija bazira se na činjenici kako naš mozak registruje sitost čak 20 minuta kasnije od stomaka, a u pravo to vreme je dovoljno da se prejedemo i pojedemo više nego što nam je potrebno. Za to postoji sasvim jednostavno rešenje. Da biste jednostavno promenili način na koji jedete i tako mršavili za početak usporite sa žvakanjem i gutanjem hrane tako da mozak prati korak stomaka. Kao rezultat toga dobićete to da ćete unositi manje kalorija, a bićete jednako siti i zadovoljni kao i ranije. I što je najvažnije i dalje ćete moći uživati u hrani koju obožavate, jer se jednostavno nećete prejedati. Ako vam se čini da je ovo dijetalni program baš kao stvoren za vas, čitajte dalje i kako da pametno postavite i aranžirate vaša jela i prilagodite ih novom načinu života.

Uz ovu dijetu možete kombinovati i redovne šetnje pa će uspeh biti zagarantovan.

3949940933_2e020ba75f_z

Ostavite više vremena za obrok. Nemojte nikad jesti nabrzinu i s nogu, u tom slučaju ćete verovatno pojesti više nego što bi trebalo jer mozak jednostavno ne može da detetktuje na vreme da ste siti. Jedite onda kad imate vremena da sve postavite, da sednete i uživate u hrani.

Odmarajte pribor nakon svakog zalogaja. Ovo je jedan od najboljih način da razvučete obrok. Nakon svakog zalogaja, spustite pribor, malo odmorite, dobro prožvaćite pa nastavite.

Fokusirajte se. Svesni smo toga da većina vas želi jesti zajedno sa porodicom ili prijateljima, ali najlakše ćete se fokusirati na hranu ukoliko budete jeli sami. Kad ste u društvu i dok pričate sigurno ćete pojesti više nego što bi trebalo jer nećete imati vremena da se fokusirate na jelo.

Uključite opuštajuću muziku. Opuštajuća i lagana muzika vas podstiče da sporije žvaćete, da se opustite i više mislite na hranu.

24712281356_5da2c84c67_z

Jedite iz manjeg tanjira. Prema nekim istraživanjima, broj unesenih kalorija se smanji za 20 odsto mjesečno ako počnete jesti iz manjih tanjira. To može rezultirati i sa kilogram dva manje mesečno. Bez obzira na veličinu tanjira mi uglavnom pojedemo koliko nam se servira čak i ako nismo toliko gladni.

Upalite sveću sa aromom vanile. Aroma vanile je povezana sa tim da smanjuje željuza slatkišima i ako je osetite tokom večere verovatno vam se neće tražiti desert.

Pijte vodu između zalogaja. Voda vam neće smanjiti apetit ali će usporiti ceo proces jedenja što i jeste glavni cilj ove „dijete“ koja u stvari nije dijeta. Nakon svakog zalogaja uzmite mali gutljaj vode.

Da još jednom pojasnimo, poenta priče je da jedete što sporije, da se što više fokusirate i da dozvolite mozgu da shvati da ste siti pre nego što unesete više kalorije nego što je potrebno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar