Menu 

Ima dana kada sa najvećim osmehom odlazimo na vežbanje, prepuni smo energije, spremni da damo sve od sebe. S druge strane ima i onih kada nam se ne da ništa i umesto da trčimo i dižemo tegove najradije bi se zavukli ispod deke i gledali film. Donosimo vam nekoliko saveta kako da se motivišete za trening baš tokom takvih, lenjih dana.

Uprkos tome kako se osećate postoji nekoiko jednostavnih i delotvornih načina koji će vam pomoći da promenite stav prema vežbanju. NE samo da će vam pomoći da se pokrenete već će uticati i na sam kvalitet vežbe.

vežbanje

Fokusirajte se na određeni cilj. Zapitajte se zašto uopšte vežbate, šta želite postići i koji je vaš krajnji cilj. Važno je da ne preterujete i zacrtate nešto što je moguće i ostvarivo. Neka vaš cilj bude da trčite dva puta nedeljno po dva kilometra, ne da istrčite maraton. Vaš zacrtani cilj zapišite na papirić i stavite na neko vidljivo mesto koje ćete primetiti čim ustanete.

Zamislite se na cilju. Vizualizacija je tehnika koju koriste mnogi profesionalni sportisti da bi poboljšali svoju izvedbu, a radi se o tome da oni zamišljaju sebe kako pobeđuju i to im daje podsticaj da napreduju i još vrednije treniraju. Isti taj princip može pomoći i vama, jednostavno zamislite kako ostvarujete ono što ste zacrtali i to će vas terati napred.

Vežbajte u paru. Pronađite nekoga s kim ćete vežbati jer je u društvu uvek zanimljivije. Pronađite osobu koja je vredna, energična i odgovorna i koja će vas naterati da krenete u teretanu ili na trčanje kad vam se ne da. S druge strane vremenom će doći do rivaliteta, poredićete se međusobno i to će vam biti motiv da još vrednije radite.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Napravite energičnu plejlistu. Muzika je važan deo svakog treninga i zato nasnimite sebi plejlistu sa pesmama koje vas pokreću i koje će vas terati da se još više oznojite. Muzika popravlja raspoloženje i odvlači pažnju od napora koji osećate tokom vežbanja. Snimite brze pesme, plesnog ritma i to će vam sigurno olakšati vežbanje.

Nagradite se. Ono što je loša strana vežbanja jeste vreme koga je potrebno prilično da biste primetili prve rezultate, a većina ljudi na pola puta postane nestrpljiva i odustane. Pre nego dostignete cilj pronađite način da se nagradite nakon svakog treninga. Neka to bude opuštajuća kupka ili kockica tamne čokolade, nikako nešto što će poništiti sav trud koji ste uložili tokom treninga.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar