Menu 

Iako su kupovna sredstva za čišćenje možda delotvornija od onih prirodnih, u prilog “uradi sam” sredstvima za čišćenje ide to što mogu da mirišu mnogo bolje od onih kupovnih čiji nas miris uglavnom guši. Napravite sredstvo za čišćenje sa mirisom narandže i cimeta.

Zamislite kako bi bilo da očistite kuću sredstvom za čišćenje, a umesto neugodnog mirisa koji podseća na hemikalije dobijete miris koji podseća na bakine kolače?

Kako da npravite ovo više nego jednostavno, a opet delotvorno i mirisno sredstvo za čišćenje pronašli smo na Garden therapy blogu, a postavila ga je Stephanie.

čišćenje

Potrebni sastojci.

  • Korica narandže
  • Štapići cimeta
  • Destilovano sirće

Koricu narandže ogulite i stavite u veću teglicu zajedno sa nekoliko štapića cimeta. Sve zalijte destilovanim sirćetom, zatvorite i ostavite da stoji na tamnom i hladnom mestu, dve nedelje.

Nakon dve nedelje procedite tekućinu u sprej flašicu i vaše sredstvo je spremno za upotrebu. Ako želite jaču aromu cimeta ili narandže možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Ovo sredstvo za čišćenje je višenamensko i možete ga upotrebljavati za čišćenje kupatila, kuhinje i podova. Sredstvo potrošite u najviše šest nedelja.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Mila No

    sta je destilovano sirće?

Napišite komentar