Menu 

Ako se još uvek niste primili generalnog spremanja kuće koje obično obavljamo u proleće, obavezno pročitajte ovaj tekst u kome ćemo vam otkriti neke najbolje trikove zbog kojih će vam kuća jednostavno zablistati.

Sigurni smo da iskusnije domaćice većinu ovih trikova već znaju i uveliko koriste, ali nikad nije suvišno da se podsetimo.

4356090774_b826efb291_z

Koristite rolnu tolet papira kao nastavak za usisivač. Ako detaljno želite usisati i ona najskrivenija mesta, na cev usisivača stavite potrošenu rolnu toalet papira koju možete savijati kako vama odgovara tako da se prilagodi i onim najužim mestima gde se obično krije mnogo prljavštine.

Kako da zablistaju fuge na pločicama. Ako vam fuge već odavno nisu bele, vratićete im stari sjaj sa otopinom koju možete napraviti sami. Pomešajte ¾ šolje izbeljivača odnosno varikine sa 3,5 l vode i dobro izribajte fuge. Verujte nam na reč izgledaće kao da ste pločice postavili pre par dana.

Udubljenja na tepihu popravite ledom. Ako na tepihu ostaju tragovi namešataja to ćete lako rešiti pomoću leda. Jednostavno poslažite kockice leda po liniju otiska, ostavite da se otopi i kasnije usisajte.

Očistite mrvice iz držača za noževe. U onim prorezima držača za noževe se krije zaista mnogo mrvica, dobro ih istresite i usisajte.

Operite mašinu za suđe. Da biste uklonili neugodan miris koji se vremenom počne stvarati u mašini za suđe, povremeno je uključite da pere na prazno i umesto deterdženta sipajte obično belo sirće koje ubija sve neugodne mirise.

5236844400_febd0702c5_z

Hulahopke za traženje sitnih predmeta. Ako ste prosuli sitnice poput perlica ili lego kockica ispod nameštaja najlakše ćete ih naći ako na usisivač stavite komad najlon čarape, pričvrstite gumicom i usisate sve sitne delove.

Kako da operete plafonjere i lustere. Ako imate staklene lustere i plafonjere koje vas mrzi da čistite najlakši način da to obavite jeste da ih stavite u mašinu za suđe, naravno ukoliko mogu stati. To će vam uštedeti dosta vremena, a lusteri će zablistati kao nikad pre.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar